Placinte si Rulade

Melcișori aperitiv, din foietaj – Trebuie să îi încerci măcar o dată

 

 

Melcișori aperitiv, din foietaj – Trebuie să îi încerci măcar o dată

 

Ingrediente:

  • 500 g aluat de foietaj
  • 150 g șuncă
  • 150 g cașcaval
  • 100 g porumb dulce
  • ketchup
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

  • 1. Dăm cașcavalul prin răzătoarea mare. Procedăm la fel și cu șunca.
  • 2. Întindem aluatul de foietaj și îl tapetăm cu ketchup.
  • 3. Repartizăm uniform șunca.
  • 4. Adăugăm boabele de porumb.
  • 5. La final, adăugăm cașcavalul.
  • 6. Cu ajutorul mâinilor, formăm o ruladă.
  • 7. Tăiem rulada felii de 2 cm.
  • 8. Așezăm rulourile pe o tavă tapetată cu ulei. Ungem fiecare rulou cu un ou bătut.
  • 9. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

 Sursă