Cum înrădăcinez butașii de mușcată? Cu un foarfece foarte ascuțit tai butașii tineri cu lungimea de 3-4 cm.
Îndepărtez frunzele inferioare, iar pe cele superioare le răresc, exclud astfel evaporearea umidității atât de necesare. Pun butașii de difertite soiuri în recipiente seaparate și le marchez (să nu se piardă vreo specie) și îi las pentru 10-15 minute, să se usuce tăietura.
Între timp umplu ghivecele cu pământ uscat (eu folosesc turbă). Îl umezesc puțin folosind pulverizatorul (în cazul serelor; în condiții de apartament este necesară mai multă apă). Apoi înmoi butașii în stimulator de creșterea a rădăcinilor pentru puțin timp, după care transfer butașii în pământ și aplatizez ușor solul. Atât!
Ghivecele cu butași le pun la loc cald și luminos, dar unde nu ajung razele directe ale soarelui. Le puteți acoperi cu material nețesut.
Timp de câteva zile stropesc butașii din pulverizator și doar în a 5-cea zi îi ud.
Înmulțesc mușcata prin butași în sol uscat chiar și vara, când este foarte cald! Pentru că în pământul umed butașii putrezesc foarte repede.
Aceasta este experiența mea, posibil dumneavoastră să aveți propriile secrete. Așteptăm să ni le împărtășiți în comentarii.
Spor la grădinărit!
Sursa: 4Doamne