Acest mic dejun sănătos şi delicios, cu fulgi de ovăz, durează doar 15 minute să îl prepari!
Iata 4 motive pentru care mesele pe baza de fulgi de ovaz trebuie integrate in rutina alimentara zilnica:
1. Lupta impotriva cancerului: ingredientele din cereale diminueaza riscul cancerului la colon, conform numeroaselor studii. Fulgii de ovaz pot fi extrem de utili in prevenirea cancerului de san, ovarian sau de prostata.
2. Regleaza nivelul colesterolului: datorita fibrelor sanatoase pe care ovazul le contine, nivelul colesterolului se va regla.
3. Regleaza tensiunea arteriala: in afara tuturor ingredientelor care regleaza tensiunea, fulgii de ovaz reprezinta cea mai buna solutie, avand in vedere ca sunt bogati in fibre vegetale.
4. Senzatia de satietate: fulgii de ovaz sunt bogati in fibre, care iti vor oferi senzatia de satietate a unui mic dejun, pana la momentul urmatoarei mese. Mai mult, ei stimuleaza digestia, asadar sunt ideali pentru persoanele care vor sa piarda in greutate.
Reteta de fulgi de ovaz cu banana si scortisoara
Ingrediente:
– 1 cana de fulgi de ovaz,
– 1 banana feliata,
– 1 lingura de miere,
– 1/2 de cana de lapte,
– 1 lingurita de scortisoara,
– cateva nuci maruntite.
Mod de preparare:
Pune fulgii de ovaz in lapte si lasa-i asa timp de 10-20 de minute. Adauga mierea si amesteca bine.
Pune apoi bananele si nucile, si continua sa amesteci. Ulterior adauga si scortisoara.
Inlocuieste micul dejun cu acest amestec de cel putin 3 ori pe saptamana si te vei bucura de o silueta de invidiat, dar si de preventia cancerului.
Poftă bună!