Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă rapidă de turtă din lipii cu șuncă și cașcaval. Această turtă se prepară foarte repede, din cele mai simple și accesibile ingrediente. Este perfectă pentru micul dejun sau poate fi servită în calitate de gustare. Nu ezitați-i să-i surprindeți pe cei dragi cu un astfel de deliciu.
Ingrediente:
– 4 lipii rotunde
– 3 ouă
– sare
– piper negru măcinat după gust
– 100 g de șuncă sau salam
– 120 g de cașcaval
– 1 roșie
– 10 g de unt
Mod de preparare:
1. Alegeți o tigaie cu fundul gros.
2. Spargeți 3 ouă într-un bol. Potriviți cu sare și piper negru măcinat după gust. Bateți ingredientele, folosind un tel sau furculiță.
3. Ungeți tigaia cu unt (10 g). Turnați și răspândiți în tigaie 0,5 din amestecul de ouă bătute. Apoi acoperiți cu 1 lipie rotundă.
4. Tăiați șunca și așezați-o pe suprafața lipiei. Presărați cu puțin cașcaval ras. Iar acoperiți ingredientele cu 1 lipie.
5. Spălați roșia și tăiați-o rondele. Așezați rondelele de roșii peste lipie. Iar răspândiți cașcavalul ras.
6. Acoperiți cu 1 lipie și aranjați șunca, presărată cu cașcaval ras.
7. Acoperiți ingredientele cu ultima lipie și răspândiți oul bătut rămas.
8. Gătiți compoziția obținută, acoperită cu capac, la foc mic. Coaceți deliciul pe ambele părți, a câte 5 minute.
9. Așezați micul dejun pe un platou și tăiați-l porții de mărimea dorită.
Poftă bună!