De multe ori când mi se face poftă de ceva dulce pregătesc o tavă de mini rulade cu ciocolată. Acest desert este foarte delicios și ușor de preparat, deci nu trebuie să stau prea mult timp în bucătărie pentru a-l pregăti.
Ingrediente:
- 5 buc oua
- 70 ml ulei
- 30 g faina
- 70 g zahar
- 20 g cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf sare
pentru frișcă:
- 250 ml smantana pentru frisca
- 125 g mascarpone
- 30 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
pentru glazura:
- 250 g ciocolata amaruie
- 30 ml ulei
Mod de preparare:
-
Batem ouale cu un praf de sare pana cand se vor deschide la culoare si vor deveni cremoase.
-
Adaugam zaharul treptat pana cand il vom termina si mixam inca 10 minute , in acest timp zaharul se va dizolva si compozitia isi va mari volumul prin incorporarea de aer.
-
Adaugam esenta de vanilie.
-
Se adauga apoi uleiul treptat in fir subtire,facem asta la cea mai mica viteza a mixerului.
-
Dupa ce am adaugat intreaga cantitate de ulei oprim mixerul.
-
Adaugam cernute faina impreuna cu cacaua putin cate putin si amestecam usor cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.
-
Compozitia pentru blat este pregatita si avem nevoie de o tava tapetata cu hartie de copt,tava care este de 28 / 43 de cm.
-
Punem compozitia in tava si o distribuim pe toata suprafata dupa care dam cu tava de masa de cate ori pentru a uniformiza compozitia si bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 12 minute.
-
Dupa ce scoatem blatul de la cuptor il vom pune pe un carpator.
-
Il acoperim cu o alta hartie , intoarcem si indepartam hartia de copt.
-
Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de crema.
Prepararea cremei
- Mixam crema de mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra timp de 2 minute.
- Apoi adaugam esenta de vanilie timp in care mixam continuu timp de 10-15 secunde. Oprim mixerul si avem crema pregatita.
Asamblare
- Punem crema pe blat si o distribuim pe toata suprafata dupa care o nivelam.
- Injumatatim blatul si fiecare jumatate o impartim in 3 parti egale.
- Taiem fasiile obtinute pe jumatate dupa care incepem sa rulam fiecare fasie. Punem mini ruladele pe un gratar si ne ocupam de glazura.
- Bagam ciocolata amaruie in cuptorul cu microunde pentru un minut dupa care scoatem bolul si amestecam. Alternativ, ciocolata se poate topi si la bain marie.
- Adaugam uleiul treptat si amestecam.
- Glazura este pregatita si o turnam peste mini rulade. Eu folosesc o palnie pentru ciocolata pentru a glazura fiecare mini rulada dar se poate pune si cu o lingura.
Punem mini ruladele glazurate la frigider pentru o jumatate de ora dupa care se pot servi.
Înainte de servire, putem presăra fistic peste mini rulade.