Placinte si Rulade

Mini rulade cu ciocolată si frișcă, delicioase si usor de facut

 

 

Mini rulade cu ciocolată si frișcă – Un desert delicios, ușor de preparat

 

De multe ori când mi se face poftă de ceva dulce pregătesc o tavă de mini rulade cu ciocolată. Acest desert este foarte delicios și ușor de preparat, deci nu trebuie să stau prea mult timp în bucătărie pentru a-l pregăti.

 

Ingrediente:

  • 5 buc oua
  • 70 ml ulei
  • 30 g faina
  • 70 g zahar
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf sare

pentru frișcă:

  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 30 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

pentru glazura:

  • 250 g ciocolata amaruie
  • 30 ml ulei

 

Mod de preparare:

  • Batem ouale cu un praf de sare pana cand se vor deschide la culoare si vor deveni cremoase.
  • Adaugam zaharul treptat pana cand il vom termina si mixam inca 10 minute , in acest timp zaharul se va dizolva si compozitia isi va mari volumul prin incorporarea de aer.
  • Adaugam esenta de vanilie.
  • Se adauga apoi uleiul treptat in fir subtire,facem asta la cea mai mica viteza a mixerului.
  • Dupa ce am adaugat intreaga cantitate de ulei oprim mixerul.
  • Adaugam cernute faina impreuna cu cacaua putin cate putin si amestecam usor cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.
  • Compozitia pentru blat este pregatita si avem nevoie de o tava tapetata cu hartie de copt,tava care este de 28 / 43 de cm.
  • Punem compozitia in tava si o distribuim pe toata suprafata dupa care dam cu tava de masa de cate ori pentru a uniformiza compozitia si bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 12 minute.
  • Dupa ce scoatem blatul de la cuptor il vom pune pe un carpator.
  • Il acoperim cu o alta hartie , intoarcem si indepartam hartia de copt.
  • Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de crema.
Prepararea cremei
  • Mixam crema de mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra timp de 2 minute.
  • Apoi adaugam esenta de vanilie timp in care mixam continuu timp de 10-15 secunde. Oprim mixerul si avem crema pregatita.

 Asamblare

  • Punem crema pe blat si o distribuim pe toata suprafata dupa care o nivelam.
  • Injumatatim blatul si fiecare jumatate o impartim in 3 parti egale.
  • Taiem fasiile obtinute pe jumatate dupa care incepem sa rulam fiecare fasie. Punem mini ruladele pe un gratar si ne ocupam de glazura.
  • Bagam ciocolata amaruie in cuptorul cu microunde pentru un minut dupa care scoatem bolul si amestecam. Alternativ, ciocolata se poate topi si la bain marie.
  • Adaugam uleiul treptat si amestecam.
  • Glazura este pregatita si o turnam peste mini rulade. Eu folosesc o palnie pentru ciocolata pentru a glazura fiecare mini rulada dar se poate pune si cu o lingura.

Punem mini ruladele glazurate la frigider pentru o jumatate de ora dupa care se pot servi.

Înainte de servire, putem presăra fistic peste mini rulade.

 

Poftă bună!

Kakaolu Muzlu Saray Sarması Tarifi (Videolu) - Bilgi Köprüsü

 Sursa