Astazi iti recomand sa pregatesti pentru familia ta, mini-studele cu crema de branza si coaja de lamaie. In randurile de mai jos vei gasi reteta explicata pas cu pas. Crede-ma, nu e deloc complicata!
Ingrediente:
pentru aluat:
- 500 gr faina de grau,
- 100 gr zahar,
- 150 gr smantana groasa 20%,
- 1 albus,
- 150 ml lapte,
- 25 ml ulei,
- 20 gr drojdie proaspata,
- jumatate lingurita de sare,
pentru umplutura:
- 500 gr crema mascarpone,
- 2 linguri zahar pudra,
- 3 linguri praf budinca de vanilie,
- coaja rasa de la o lamaie,
- sucul de la jumatate de lamaie,
- Un praf de sare,
In plus:
- 1 galbenus,
- 1 lingura ulei,
- 1-2 pliculete zahar vanilat
- Zahar pudra.
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte. O acoperim si o lasam deoparte intr-un loc cald, timp de 10-15 minute, pentru a creste.
Amestecam intr-un bol faina de grau, zaharul si sarea. Adaugam apoi albusul de oua smantana, uleiul si drojdia. Framantam un aluat fin, usor, care se separa cu usurinta de marginile castronului. In timp ce framantam, turnam treptat laptele ramas.
Modelam aluatul sub forma unei bile. Lasam aluatul intr-un loc cald timp de 30 de minute pentru a-si dubla volumul.
Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra, sarea, praful de budinca, coaja si sucul de lamaie.
Transferam aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Il intindem sub forma unei foi dreptunghiulare de aproximativ 5 mm grosime. Pe o parte, taiem aluat in benzi. Intindem uniform umplutura pe restul aluatului.
Rulam aluatul sub forma unui strudel.
Taiem strudelul cu un cutit, in felii de 6 cm latime. Asezam bucatile de strudel intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem galbenusul cu o furculita si-l amestecam cu ulei. Ungem mini-strudelele cu galbenus. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor. Amestecam zaharul pudra cu zaharul vanilat. Presaram peste strudel amestecul de zahar.
Pofta buna!