Sunt sigura ca operatiunea de curatare a cuptorului aragazului este una detestata de marea majoritate a gospodinelor. Va asigur ca dupa ce veti citi ceea ce urmeaza, aceasta operatiune va fi una extrem de placuta, mai ales ca nu va fi nevoie sa inhalati mirosul puternic de chimicale din produsele de curatare pe care le veti gasi in comert.
Curatarea cuptorului se va face in doua etape:
Prima etapa consta in curatarea spatiului interior, iar a doua presupune curatarea geamului usii cuptorului.
Ingrediente:
• Un prosop
• Un castron mic
• Otet de mere
• Apa
• Sticla cu pulverizator
• Bicarbonat de sodiu
Modul de curatare:
Cuptorul
1. Prima oara scoate etajerele din cuptor.
2. Pune intr-un vas cateva linguri de bicarbonat de sodiu si amesteca-l cu putina apa, pana obtii o pasta omogena, dar nu foarte groasa, astfel incat sa fie usor de aplicat pe suprafetele care necesita curatare.
3. Dupa aplicare, intinde bine pasta peste tot in interiorul cuptorului. La contactul cu grasimea si murdaria, bicarbonatul de sodiu va capata o culoare maronie.
4. Lasa pasta sa actioneze peste noapte. Ca sa lucreze eficient, este indicat sa astepti aproximativ 12 ore.
5. A doua zi, foloseste un prosop umed pentru a indeparta cat mai mult din stratul de bicarbonat.
6. Umple cu otet o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza otetul peste suprafetele pe care mai exista inca reziduuri de bicarbonat de sodiu.
7. Sterge bine interiorul cuptorului cu un prosop umed.
8. Asaza etajerele la loc in cuptor.
9. La final, aprinde cuptorul, regleaza-l la foc mic si lasa-l sa se usuce bine la caldura timp de 15-20 de minute.
Geamul cuptorului
1. Combina bicarbonat de sodiu cu apa si otet pentru a prepara o pasta groasa.
2. Aplica pasta peste geamul murdar.
3. Las-o sa actioneze timp de 30 minute.
4. Folosind un prosop, sterge bine geamul.
Rezultatele te vor lasa fara cuvinte. Ce viata usoara am avea daca ar exista cate un astfel de truc pentru fiecare sarcina dificila!
Sursa: Secretele