Remedii naturiste

Motive pentru care nu ar trebui să arunci cojile de ou, daca ai probleme cu tiroida, colesterolul sau ulcerul

 

 

 

 

Coaja de ou este sursa naturala de minerale ce contine 90% calciu. Calciul este usor absorbit de corpul nostru, deoarece compozitia sa chimica este aproape identica cu structura dintilor si oaselor umane.

Daca sunt consumate in cantitati mai mari, nu numai ca te vor scapa de simptomele lipsei de calciu, dar vor impiedica, de asemenea, dezvoltarea osteoporozei, si te vor ajuta la producerea de celule sanguine care sunt de mare ajutor in tratarea nivelului ridicat de colesterol si a tensiunii arteriale.

Coaja de ou contine, de asemenea, fier, zinc, cupru, mangan, fluor, fosfor, crom si molibden. De aceea, multi experti recomanda ouale ca un supliment de calciu natural foarte eficient.

Se recomanda un consum de 1.5-3 grame de coaja de ou zdrobita pe zi.

 

Aici sunt mai multe idei despre cum sa utilizati coaja de ou si la ce va poate folosi :

 

1. Consolidarea organismului si improspatarea sangelui

Dupa ce ati utilizat 5 oua la diverse preparate sau pentru simplul consum, spalati bine cojile, zdrobiti-le pana cand se maruntesc si adaugati-le in 3 litri de apa. Pastrati acest amestec in frigider timp de 7 zile inainte de a-l utiliza. Dupa 7 zile consumati 2 pahare pe zi. Pentru un gust mai placut puteti adauga o jumatate de lamaie stoarsa la fiecare pahar.

2. Glanda tiroida

Luati 8 coji de oua, spalati-le bine si zdrobiti-le cat mai bine. Stoarceti doua lamai foarte bine si sucul care a rezultat il adaugati peste cojile zdrobite. Lasati in frigider amestecul timp de 3-4 zile. Dupa cele 3-4 zile peste amestec se pune ½ kg de miere Amestecandu-se pana cand se omogenizeaza. Noul amestec se tine inca 7 zile la frigider inainte de a fi consumat. Dupa scurgerea celor 7 zile consumati 3 lingurite pe zi, una dimineata, una la pranz si una seara, tot timpul dupa masa.

3. Gastrita, ulcer

Zdrobiti cojile a 4 oua, pana cand devin la fel de fine ca nisipul. Aceasta cantitate de coji de oua va fi suficient pentru tratarea acestor boli. Se amesteca cojile de ou zdrobite cu 2 linguri de suc de lamaie. Când cojile se inmoaie, se adauga 100 de ml de lapte cald(stiu ca pare surprinzator, insa combinatia dintre lapte si cojile de oua face din lapte un aliat impotriva ulcerului). Consuma acest amestec de 2 ori pe zi – dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare.

 

Sursa: Secretele