Dacă te-ai săturat de aceleași rețete de carne cu cartofi pe care le repeți, poți încerca o musaca de cartofi cu carne de pui. Cu toate că timpul de preparare al acesteia este mai mare, satisfacția culinară este pe măsura așteptărilor.
Ingrediente :
- 1 kg cartofi
- 500 g piept de pui
- 400 g cașcaval felii
- 150 g cașcaval ras
- 100 g bacon crud
- 250 g smântană
- 2 ouă
- pătrunjel, sare ți piper
Mod de preparare:
- Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri. Lăsați-le în apă până le veți folosi. Pieptul de pui se taie fâșii subțiri și se pune la călit în puțin ulei de măsline. Se ține pe foc mediu până se rumenesc bine. Asezonați cu sare și piper după gust.
- Într-o tavă pentru cuptor puneți un strat de cartofi, unul de cașcaval felii, încă unul de cartofi și încă unul de cașcaval felii.
- Tăiați bacon-ul bucățele mici și puneți peste stratul de cașcaval apoi presărați pătrunjelul tocat. Puneți un ultim strat de cartofi peste care turnați smântână în care ați încorporat ouăle bătute în prealabil.
- Băgați timp de aproximativ 50-60 de minute la cuptorul preîncălzit la 180-190 grade. Lăsați la cuptor până se rumenește bine la suprafață. Serviți cald. Vă dorim poftă bună și spor la gătit rețeta de musaca cu piept de pui și cașcaval.
Poftă bună!