Beneficiile pentru sanatate ale mustarului includ usurarea durerilor musculare, cicatrizarea, dermatita si tulburarile respiratorii. Diferite parti ale plantei de mustar au fost dovedite a fi benefice in tratarea cancerului, diabetului si detoxifierea organismului. Exercita efecte terapeutice asupra nervilor si ajuta la mentinerea sanatatii cardiace.
De-a lungul a mii de ani, aceasta planta a fost cultivata in Africa de Nord, Asia si Europa, era o planta populara printre grecii antici si romani.
Planta de mustar aduce o gama larga de componente utile prin diferitele sale parti comestibile. Semintele sale sunt bogate in minerale, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor si potasiu. Sunt o sursa buna de folat dietetic, vitamina A, C, K si acid folic.
Semintele de mustar contin cantitati generoase de fitonutrienti care se pot dovedi valorosi impotriva diferitelor tipuri de cancer (de vezica, colon sau col uterin). Diferite studii au sugerat ca efectele anticanceroase ale acestor componente gasite in semintele de mustar, inhiba cresterea celulelor canceroase si chiar protejeaza impotriva formarii unor astfel de celule maligne.
Studiile de cercetare au validat eficacitatea sa in tratarea inflamatieisi a leziunilor asociate cu psoriazisul.
Cercetarile au aratat ca semintele de mustar ajuta la vindecarea simptomelor asociate cu dermatita, cum ar fi vindecarea tesuturilor si reducerea umflaturii urechii.
Semintele de mustar au fost evaluate si in tratarea problemelor sinusurilor si bronsitei cronice.
Proprietatile anti-bacteriene ale semintelor s-au dovedit eficiente si in vindecarea leziunilor. Aplicarea locala a unei paste din aceste seminte pe pielea curata ajuta la linistirea simptomelor. Ajuta la stimularea procesului de vindecare prin stimularea impulsurilor si are un efect revigorant asupra nervilor.
Semintele prajite in ulei de susan sau de nuca de cocos este un remediu eficient pentru acnee si promoveaza un ten mai clar.
Frunzele de mustar sunt excelente pentru diabetici. Studiile au demonstrat activitatile antioxidante care ajuta la neutralizarea efectelor moleculelor fara oxigen si protejeaza impotriva daunelor provocate de stresul oxidativ la diabetici.
Frunzele sale contribuie la reducerea dezvoltarii blocajelor din artere si la prevenirea tulburarilor precum ateroscleroza. Continutul de vitamina B6 impiedica formarea trombocitelor si reduce riscul de tromboza.
Zaharurile de mustar se pot dovedi valoroase pentru femeile in faza de menopauza. Magneziul, impreuna cu calciul previne pierderea osoasa asociata cu menopauza. Ajuta la recompensarea continutului scazut de magneziu si contribuie la reducerea riscului de osteoporoza.
Glucosinolatii prezenti ajuta la reglarea actiunii enzimei de detoxifiere si ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din organism.