O reteta de negresa mai deosebita, gemul de afine ii da o aroma care te cucereste imediat.
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g unt
200 g zahar
5 galbenusuri
un praf de sare
250 ml lapte
300 g faina
50 g cacao extra
1 praf de copt
Pentru bezea:
5 albusuri
200 g zahar
un praf de sare
1 borcanas de gem (afine)
Mod de preparare:
Frecam untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahar si un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile.
Dupa o foarte buna omogenizare adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. In final adaugam 50 g cacao extra, omogenizam totul foarte bine.
Turnam compozitia intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava in cuptorul preincalzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute.
Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coapta cat mai bine. Daca aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lasati tava pentru 5 minute la cuptor, focul putin mai mic.
Scoatem tava din cuptor si ungem suprafata fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, va recomand pe cel de afine.
Apoi intindem bezeaua deasupra gemului. Aranjam putin bezea cu o furculita pentru a da un aspect ingrijit si dam tava pentru inca 10 minute la cuptor la foc mic.
Taiem prajitura doar cand s-a racit. Cutitul trebuie inmuiat in apa rece.
Pofta buna!