O prajitura de ciocolata pregatita in acest fel este potrivita pentru orice ocazie. Arată frumos și umplutura sa de cireșe va fi un succes pentru toți cei care îl vor încerca.
Tortul de ciocolată cu cireșe și cremă de unt era o parte integrantă a fiecărei nunți. Așa că nu este de mirare că arată absolut superb și, desigur, are un gust absolut delicios. Pregătirea lui pentru orice nu este atât de dificilă – trebuie doar să ai o rețetă bună cu o formulă originală, apoi să obții toate ingredientele necesare și în curând vei avea bunătatea gata. Desertul este perfect pentru orice ocazie și cu siguranță va fi savurat de toți.
Prajitura de ciocolata de lux cu cirese
Nu numai că are un gust delicios, dar nu este atât de solicitant și arată absolut grozav. Cu toate acestea, pentru ca umplutura de cirese să-și mențină bine forma, ar trebui să adăugați amidon la cireșe.
Ingrediente:
- 5 ouă
- Putina sare
- 450 de grame de zahăr
- 60 de mililitri de ulei de floarea soarelui
- 16 grame de praf de copt
- 120 de grame de făină de grâu
- 30 de grame de pudră de cacao
- 120 mililitri de apă
- 50 de grame de amidon de porumb
- 600 de grame de cireșe
- 1 lingura de suc de lamaie
- 700 de grame de crema de branza
- 300 de grame de smântână (33%)
- 200 de grame de ciocolată neagră
- 100 de grame de unt
Mod de preparare:
- Mai întâi, pregătiți baza de tort de ciocolată. Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri și apoi adăugați sare și 50 de grame de zahăr în gălbenușuri. Bateți totul bine, adăugați ulei de floarea soarelui și bateți din nou bine.
- Într-un recipient separat, amestecați acum făina de grâu cernută cu praful de copt, apoi adăugați cacao și amestecați totul din nou bine. Acum adăugați amestecul de cacao la amestecul de ouă și frământați un aluat omogen.
- Luați un castron nou și bateți albușurile spumă în el până se formează spumă tare. Apoi adăugați 100 de grame de zahăr și bateți totul încă o dată. Acum începeți să amestecați treptat albușurile bătute spumă în amestecul de ciocolată.
- Pregătește o tavă de copt (aprox. 28 x 18 cm), tapetează-l cu hârtie de copt și întinde pe ea aluatul pregătit – netezește-l cu o spatulă sau o lingură și apoi dă-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
- În timp ce aluatul se coace, pregătiți umplutura de cireșe. Mai întâi spălați bine fructele, apoi îndepărtați samburii și puneți fructele în oală. Adăugați la ele 200 de grame de zahăr, zeama de lămâie și puneți pe foc. Aduceți conținutul la fierbere și apoi amestecați energic.
- Acum turnați amidonul de porumb într-un recipient mic, umpleți-l cu apă și amestecați totul bine. Apoi turnați amestecul în cireșe și gătiți încă 2 până la 3 minute – amintiți-vă să amestecați din când în când.
- Apoi, puneți amestecul de cireșe într-un recipient adânc, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați să se răcească. Continuati apoi cu prepararea cremei: Intr-un recipient adanc amestecati crema de branza cu 100 de grame de zahar, smantana si bateti totul cu mixerul pana devine pufos.
- Acum taiati baza de ciocolata racita in 3 parti egale, asezati una dintre ele pe o farfurie si apoi intindeti o cantitate generoasa de crema de unt – incercati sa modelati si partile laterale pentru a putea pune umplutura de cirese in interior. Apoi puneți a doua parte deasupra și continuați în același mod – dar întindeți doar crema pe a treia parte.
- Acum pune prajitura astfel pregatita la frigider pentru 5 ore pentru a obtine structura potrivita.
- Între timp, într-un castron adânc, amestecați ciocolata, împărțită în bucăți mici, cu untul înmuiat tăiat cubulețe. Pune ingredientele la cuptorul cu microunde pentru câteva minute și apoi amestecă-le pân se omogenizează.
- Scoateti din frigider după ce timpul stabilit a trecut, acoperiți blatul desertului cu glazură de ciocolată – dacă doriți, puteți desena pe el cu o pungă de patiserie. Apoi puneți-ll a frigider pentru încă o oră.
- Dupa acest timp puteti servi, savurati!
Un tort de lux cu umplutură de cireșe și cremă moale, va decora fiecare masă și va surprinde fiecare iubitor de dulce.
Pofta buna!