Desert

Nu am găsit o rețetă mai bună. Turtă dulce de casă cu ciocolată si cu glazură de zahăr

 

 

Nu am găsit o rețetă mai bună. Turtă dulce de casă cu ciocolată si cu glazură de zahăr

 

Merită să vă faceți propriile prăjituri de turtă dulce în bucătărie, sunt mult mai bune decât cele cumpărate din magazin.

 

Ingrediente:

  • făină – 100 g;
  • zahăr – 200 g;
  • sare – 1/3 linguriță;
  • lapte – 200 ml.

 pentru aluat:

  • ou – 1 buc.;
  • ulei vegetal – 40 ml;
  • făină – 350 g;
  • cacao – 30 g;
  • praf de copt – 1 linguriță.

pentru glazura:

  • zahăr pudră – 130 g;
  • apă rece fiartă – 30 ml;
  • zahăr vanilat – 8 g.

 

Mod de preparare: 

Pentru baza de cremă, turnați într-un castron făina cu zahărul granulat și sare. Fierbeți laptele într-o cratiță și turnați-l peste amestecul rezultat. Se amestecă până când totul devine omogen, fără cocoloașe.

În timp ce baza de cremă se răcește, combinați făina cu praful de copt și pudra de cacao. Turnați ulei vegetal în baza răcită, spargeți oul, amestecați.

Turnați ingredientele vrac în baza de cremă și frământați aluatul lipicios cu o spatulă. Așezați chifla pe masă, stropiți cu făină și frământați cu mâinile.

Aluatul trebuie să fie ușor lipicios și moale. Întindeți-o într-un strat de 7-8 mm grosime. Taiati portiuni rotunde din strat si asezati-le pe o tava tapetata cu  hartie de copt.

Întindeți din nou aluatul rămas și tăiați porțiuni din viitoarele prăjituri de turtă dulce. Coaceți prăjiturile din turtă dulce la 180 de grade timp de cel mult 16 minute.

Pentru a pregăti glazura, amestecați zahărul vanilat în apă. Se toarnă treptat apă în zahăr pudră și se amestecă.

Puneți glazura și prăjiturile de turtă dulce într-un bol adânc și amestecați.

Lasa turta dulce sa se intareasca in glazura timp de o ora.

Drept urmare, obținem prăjituri de turtă dulce de casă parfumate și moi.

Produsele coapte de casă au un gust mai bogat decât turta dulce cumpărată din magazin.

 

Pofta buna!

 

Sursă