Ingrediente:
pentru aluat:
- ouă – 3 buc.;
- zahăr – 150 g;
- ulei vegetal – 100 g;
- lapte – 70 g;
- făină – 200 g;
- praf de copt – 8 g;
- zahăr vanilat – 8 g;
- sare – un praf.
pentru crema:
- brânză de vaci – 250 g;
- zahăr – 2 linguri. l.;
- amidon de porumb – 1 lingura. l.;
- ouă – 1 buc.;
- zahăr vanilat – 5 g.
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui tel, batem ouale cu zaharul si sarea pana devin pufoase si moi. Turnați ulei vegetal și lapte în amestec. Se toarnă treptat făina, uleiul vegetal și zahărul vanilat în amestecul de ouă.
Se framanta un aluat gros, omogen. Tapetați o tavă de copt de 22×22 cm cu hartie de copt și turnați aluatul pe suprafață.
Într-un castron separat pentru smântână, bateți brânza de vaci cu oul, zahărul, amidonul de porumb și zahărul vanilat cu un mixer.
Pune crema intr-o punga de patiserie.
Cu smântână, creați un model în carouri pe suprafața aluatului.
Coaceți tortul la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
După gătire, prăjitura poate fi stropită cu zahăr pudră.
Rezultatul este un tort moale, aromat, aerisit.
Pofta buna!