Nu te grabi sa speli ibricul si ceasca de cafea. Zatul iti poate fi foarte folositor in bucatarie, relateaza foodstory.ro.
1. Te ajuta sa-ti cureti oalele si tigaile.
Zatul de cafea te ajuta in acest caz in doua moduri: pe de o parte, absoarbe grasimile, iar pe de alta parte, prin textura lor puternica, dar fara sa fie prea abraziva, curata perfect resturile de mancare.
2. Foloseste-l in retete.
Daca vrei o aroma mai intensa in deserturi sau in sosuri, foloseste, in loc de apa, o cafea preparata din zat.
3. Iti revitalizeaza plantele.
Cafeaua contine o multime de nutrienti de care plantele tale pot profita din plin. Pentru ca are un continut acid ridicat, cafeaua este un ferilizator perfect pentru rosii, morcovi, trandafiri sau azalee. Pune-l direct in ghiveci, pe pamant.
4. Iti improspateaza frigiderul.
In locul produselor scumpe, poti folosi zatul de cafea pe care sa il plasezi intr-o farfurie sau intr-un borcan in frigider. Te va scapa de mirosuri neplacute peste noapte.
5. Te scapa de mirosurile tari.
Dupa ce ai tocat ustuori, ceapa sau ai curatat peste, mainile tale raman impregnate cu mirosul lor. Freaca-ti mainile cu zatul de cafea inainte sa te speli cu sapun. Vei scapa si de mirosurile puternice si vei avea o piele mai fina.
Sursa: Ziarul de Iasi