Pieptul de pui este cea mai ușoară parte a cărnii din pui. De regulă, când este gătită, carnea devine cât se poate de albă și uscată.
Dacă gătiți greșit pieptul de pui, veți ajunge cu carne tare, care va fi greu de mâncat.
Sportivii și cei care pierd în greutate sunt interesați să mănânce piept de pui. Vă vom spune cum să gătiți piept de pui delicios.
Ingrediente:
- File de pui – 4 buc.;
- Ouă – 3 buc.;
- Pătrunjel – o grămadă;
- Maioneza – 1 lingura;
- Făină – 600 g;
- Cartofi – 3 buc.;
- Sare – ½ linguriță;
- Piper negru – un praf;
- Mărar uscat – un praf;
- Cimbru;
- Usturoi uscat.
Mod de preparare:
Tăiați pieptul de pui în bucăți mici. Sparge ouăle într-un castron in care pui si cu pieptul de pui, apoi pune sare și amestecă.
Pătrunjelul se toacă mărunt, se adaugă împreună cu maioneza în bolul cu puiul și se amestecă.
Se toarnă făina în amestecul de carne și se amestecă.
Tăiați cartofii decojiți în cuburi mari. Amestecați cartofii cu sare, piper negru, mărar uscat, cimbru și usturoi uscat. Adăugați ulei de măsline la cartofi și amestecați.
Acoperiți o tava cu foaie de copt și puneți cartofii condimentați pe ea. Coaceți cartofii la cuptor la 200 de grade timp de 25 de minute.
Puneți porții din amestecul de carne într-o tigaie cu ulei vegetal încălzit.
Prăjiți pieptul de pui pe ambele părți timp de 5 minute.
Rezultatul este un alfel de snitel de pui, prăjit cu o garnitură de cartofi copți. O cina foarte gustoasa care merita incercata.
Pofta buna!