Pe rafturile magazinelor avem o gamă largă de vegeta, din care putem alege, însă nu este oare mult mai sănătoasă cea preparată în casă?
Sigur că da și tocmai de aceea, azi îți oferim rețeta!
Ingrediente:
– Cinci morcovi
– O jumătate de rădăcină de țelină
– Jumătate de gulie
– Trei rădăcini de pătrunjel
– Două rădăcini de păstârnac
– Un ardei gras galben
– Un ardei gras roșu
– Două cepe albe
– O ceapă roșie
– O legătură de frunze de țelină
– O legătură de frunze de pătrunjel
Mixul meu de vegeta-mirodenii:
Busuioc,Cimbru,Cimbrisor,Menta,Schinduf,
Tarhon,Roinita,Isop,
Frunze de morcov+radacina,Frunze de telina+radacina,
Frunze de patrunjel +radacina,Ardei iute,Ardei capia,gras,gogosar,
Dovlecel,Ceapa,Pastarnac,
Piper negru/rosu,Cuisoare,Coriandru,Enibahar,
Chimen,Chimion,Fenicul,Sofranel,
toate le rasnesc fin ,le amestec bine si le folosesc la orice.
Mod de preparare:
Ia toate legumele și curăță-le de coajă. Încinge cuptorul la 100 de grade (foc mic), după care pregătește o tavă mare, pe care o vei tapeta cu hârtie de copt.
Rade legumele pe răzătoare, pentru a obține fâșii subțiri. Pune-le apoi în tavă și presară puțină sare peste ele.
Lasă la cuptor aproximativ patru ore.
După ce sunt gata, lasă-le să se răcească și trece-le prin blender sau robotul de bucătărie. Dacă încă mai ai o râșniță de cafea, o poți folosi!
Dacă vrei să fie mai sărate, mai poți adăuga puțină sare.
Am uscat ardei capia,gras,gogosar,morcov radacina si frunze,
sfecla rosie radacina si frunze,telina radacina si frunze,
dovlecel,patrunjel radacina si frunze,pastarnac,
ceapa,cu ea am gresit ,am aflat ulterior ca trebuia sa o usuc in cuptor,dar nu o sa mor din asta acum.
Din mirodenii am uscat:
busuioc,cimbru,cimbrisor,menta,tarhon,isop,roinita.
Depozitează în borcane și ține-le la loc răcoros.
Să o folosești cu poftă!
Sursa: Secretele gradinasicamaramea