Peste tot simtim aromele bucatelor pe care gospodinele iscusite le pregatesc de zor. Asa si trebuie, deoarece mai este o singura zi pana la Craciun, iar felul cum ne prezentam in fata musafirilor reprezinta cartea noastra de vizita, dragi cititoare. Ei bine, nu putem decat sa presupunem ca ati ajuns la capitolul ornat, de aceea ne-am gandit sa va prezentam mai jos cateva idei practice de a decora platourile cu aperitive, idei din care va puteti inspirati pe indelete. Am ales aceste idei deoarece suntem siguri ca si voi aveti astfel de delicatese in meniul de Sarbatori.
Asadar, daca ati ales sa faceti niste rulouri din jambon, o idee buna ar fi aceea de a le impacheta sub forma de flori. Nu stiti cum? Priviti mai jos cat de simplu este.
Nu mai aveti timp sa decorati salata de boeuf asa cum va doriti? Iata un model decorativ sub forma de margareta, model care nu v-ar lua mai mult de cateva minute sa-l realizati. Decupati pur si simplu niste petale de flori din ouale fierte pentru maionez, mai precis din albus, si gata decorul.
Vrei sa-ti surprinzi musafirii cu un platou deosebit? Iata ce pinguin poti face din masline.
Idei de platouri amuzante sub forma de purcelus.
Ai in meniu salate din legume proaspete, precum castravetii? Iata o idee interesanta de a realiza decoruri sub forma unor lumanari.
Idei de a decora platourile cu panselute realizate din felii de sfecla rosie sau foi de varza rosie, dar si morcovi sau ridichi. Dar pentru ca nu mai este sezonul ridichilor, puteti pune in locul lor felii de telina taiate cat mai subtiri.
Ne intoarcem la salata de boeuf si va prezentam mai jos idei practice de a o decora sub forma unui soricel.
Sursa: Ideipentrucasa.ro