“Carnea de pui în sos de miere” este o rețetă foarte reușită cu un gust excelent. Sosul de miere face carnea de pui fragedă și foarte moale, iar usturoiul și condimentele intensifică aroma și gustul picant al mâncării.
Pulpele de pui în sos de miere sunt delicioase, foarte aromate, suculente în interior și cu crustă de caramel la exterior. Serviți pulpele cu garnitura preferată sau salată de legume!
Ingrediente:
– 6 pulpe superioare de pui
– 0.5 linguriță de sare
– 0.25 pahar de miere
– 4 căței de usturoi
– 1 linguriță de boia
– 0.5 linguriță de piper negru măcinat
– 2 linguri de sos de soia
– 100 g de făină
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la 200 de grade.
2. Amestecați într-un bol făină și boiaua.
3. Treceți toate pulpele prin amestecul de făină și așezați-le într-o tavă unsă cu ulei, condimentați-le cu sare și piper.
4. Amestecați într-un bol separat mierea, sosul de soia și usturoiul tocat mărunt.
5. Turnați sosul obținut deasupra pulpelor.
6. Acoperiți tava cu folie de staniol și dați-o la cuptor timp de 30 de minute. Apoi scoateți folia și coaceți pulpele încă 15 minute.
Poftă bună!