Ingrediente:
- 600 g zahăr
- 600 g nuci măcinate fin
- 6 linguri pesmet
- 1 pachet praf de copt (10 g)
- 24 de albusuri
Crema:
- 24 de gălbenușuri de ou
- 500 g zahăr
- 200-300 g ciocolată
- 500 g margarină sau unt
Mod de preparare:
Eu am făcut 4 straturi de 6 albușuri în tava mea preferată de 22×32 cm, după cum urmează:
Bate albusurile (6) spuma tare, apoi adauga treptat 150 g zahar si amesteca pana se dizolva complet.
Adăugați 150 g nuci măcinate fin sau măcinate, 1,5 linguri. pesmet și un sfert din praful de copt. Amestecați cu o lingură sau o spatulă de bucătărie cu mișcări lente.
Amestecul trebuie să rămână spumos și aerisit. Se intinde uniform in tava pregatita anterior tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 25-30 de minute.
Pregătiți straturile rămase în același mod.
Se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se fierb in baie de apa pana se ingroasa, amestecand continuu. Adăugați cuburi de ciocolată care să se topească, apoi lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.
Se aseaza primul strat pe un platou de desert, se intinde cu o treime din crema, se acopera cu al doilea strat, se intinde cu a doua treime din crema, apoi al treilea strat si crema ramasa.
Terminați stratificarea cu al patrulea strat și lăsați întregul tort la frigider, de preferință peste noapte.
Eu l-am decorat cu ganache de crema: topesc 200 g de ciocolata in 200 ml de smsntana dulce incalzita.
Tortul nu are nevoie de niciun decor pentru a fi regina prăjiturii.
Pofta buna!