Torturi

O adevărată rapsodie cu gust divin, tort cu nuci și ciocolată deliciosă

 

 

O adevărată rapsodie cu gust divin, tort cu nuci și ciocolată deliciosă

 

Ingrediente:

  • 600 g zahăr
  • 600 g nuci măcinate fin
  • 6 linguri pesmet
  • 1 pachet praf de copt (10 g)
  • 24 de albusuri

Crema:

  • 24 de gălbenușuri de ou
  • 500 g zahăr
  • 200-300 g ciocolată
  • 500 g margarină sau unt

 

Mod de preparare:

Eu am făcut 4 straturi de 6 albușuri în  tava mea preferată de 22×32 cm, după cum urmează:

Bate albusurile (6) spuma tare, apoi adauga treptat 150 g zahar si amesteca pana se dizolva complet.

Adăugați 150 g nuci măcinate fin sau măcinate, 1,5 linguri. pesmet și un sfert din praful de copt. Amestecați cu o lingură sau o spatulă de bucătărie cu mișcări lente.

IMG 5043

Amestecul trebuie să rămână spumos și aerisit. Se intinde uniform in tava pregatita anterior tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 25-30 de minute.

Pregătiți straturile rămase în același mod.

Crema:

Se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se fierb in baie de apa pana se ingroasa, amestecand continuu. Adăugați cuburi de ciocolată care să se topească, apoi lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.

IMG 5044

Bateți untul înmuiat la aceeași temperatura camerei cu smântâna, apoi începeți să adăugați puțin câte puțin smântâna răcită în unt, batând continuu.
Crema este gata, așa că puteți începe asamblarea prăjiturii:

Se aseaza primul strat pe un platou de desert, se intinde cu o treime din crema, se acopera cu al doilea strat, se intinde cu a doua treime din crema, apoi al treilea strat si crema ramasa.

Terminați stratificarea cu al patrulea strat și lăsați întregul tort la frigider, de preferință peste noapte.

IMG 5045

Eu l-am decorat cu ganache de crema: topesc 200 g de ciocolata in 200 ml de smsntana dulce incalzita.

IMG 50471

Tortul nu are nevoie de niciun decor pentru a fi regina prăjiturii.

IMG 50481

Pofta buna!

 

 Sursă