La o cană de apă clocotită se adaugă cam 2-3 cm de de rădăcină de ghimbir curățat de coajă, spălat și dat pe răzătoare.
Se lasă vasul acoperit timp de cinci-zece minute și se bea acest ceai cel puțin o dată pe zi.
Suc de castraveți
Sucul de castraveți scade temperatura organismului, este alcalin și ajută la eliminarea acidului uric din articulații, potrivit healthylivinghouse.com. Dacă suferi de gută, este indicată o cură de detoxificare pe bază de castravete, ghimbir și țelină, care te va ajuta să elimini toxinele.
Pentru această băutură, ai nevoie de un castravete de mărime medie, două bucăți de țelină, o felie de lămâie și un cm de rădăcină de ghimbir. Spală ingredientele, taie-le și adaugă-le în blender. Bea sucul obținut o dată sau de două ori pe zi.
Sucul de castravete normalizează metabolismul, menține echilibrul apei, reduce greutatea și are efect diuretic.
În gută
Într-o astfel de boală precum guta, includerea sucului de castravete în dieta pacientului este acceptabilă. O astfel de băutură va ajuta la eliminarea acidului uric din organism, al cărui conținut duce la apariția unei astfel de patologii.
Ingrediente:
- 2 felii de telina
- 1 castravete
- 1 lamaie
- 3 cm ghimbir
Mod de preparare:
Curatam bine toate legumele si fructele si le spalam. Le taiem in bucati mici pentru a incapea in storcatorul de fructe. Preparam sucul. In functie de gradul bolii, consumam 1-3 pahare de suc pe zi, de preferinta pe stomacul gol. Continuam pana cand durerea dispare.