Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru a face o cină foarte bună. Pentru că cele mai simple feluri de mâncare sunt întotdeauna cele mai bune.
Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și gustoase pentru cină sau prânz, ar trebui să o încercați pe aceasta. Rețeta nu necesită un număr mare de ingrediente diferite, dar se dovedește totuși a fi cu adevărat gustoasă. De fapt, vei avea nevoie doar de ceea ce ai deja acasă. În plus, legumele sunt cele mai importante, ceea ce înseamnă că felul de mâncare nu este doar simplu și rapid, ci și sănătos.
Ingrediente:
- 400 g de varză
- 200 g de brânză tare, cascaval
- ceapă
- mărar
- 2 cartofi
- 10 g praf de copt
- morcov
- vârf de cuțit de sare
- piper
- 75 ml ulei vegetal
- 3 oua
- 45 g de făină
- 170 ml lapte
- 170 ml de iaurt
Mod de preparare:
Mai întâi, dați varza pe răzătoare mari. Curățați ceapa și apoi tăiați-o în cuburi mici. Încinge o tigaie cu ulei vegetal la foc mediu. Prăjiți ceapa tocată până devine transparentă, ceea ce înseamnă aproximativ 2 minute. Curățați cartofii și tăiați-i în pătrate mici. Adăugați-le în ceapă și fierbeți aproximativ 5 minute sub capac. Curățați morcovul și, de asemenea, dați-l pe răzătoare.
Adăugați varza la cartofi și amestecați bine legumele. Gatiti sub capac inca cateva minute. Într-un castron separat, amestecați ouăle, laptele, iaurtul și uleiul de floarea soarelui și asezonați cu sare. Puneți morcovul ras peste legume și apoi tăiați ardeiul fâșii mici. Se pune apoi intr-o tigaie, sare, piper si amesteca. Turnați făina și praful de copt în amestecul de ouă și folosiți un tel pentru a forma un aluat.
Adaugati in aluat mararul tocat si amestecati legumele inabusite cu amestecul de oua. Turnați puțin ulei vegetal în tava de copt, ungeți suprafața. Se toarnă amestecul de legume în formă și se întinde uniform pe suprafață. Se rade brânza sau cascavalul, și se presară pe toată suprafața. Introducem vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade si coacem aproximativ 30 de minute.