Aperitive si Gustari

O delicatesă ce ți se topește în gură. Cum se prepară slănina în saramură, cu proprietăți curative

 

 

 

 

Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

Bucatarul.tv vă recomandă să încercaţi o rețetă delicioasă de slănină în saramură, care este foarte gingaşă şî aromată. Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios.

 

 Ingrediente:

500 g de slănină proaspătă

1.5 I de apă

200 g de sare

3 frunze de dafin

13 boabe de piper negru

3 căţei de usturoi

5 g de piper roşu măcinat

 

Mod de preparare:

1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.

2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

5.  După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit

 

Pofta buna!

 

Sursa: Infoalert.ro