Retete de Mancaruri

O experiență culinară care va impresiona la prima vedere și la degustare. Chifteluțe din carne tocată preparate la cuptor, cu brânză, învelite într-o umplutură aromată de cartofi și pătrunjel

 

 

Idei pentru spațiul de la poartă. Iată cum poate fi amenajat astfel încât să țină loc de „bun venit!”

 

Ingrediente:  

Piure:

  • 4 cartofi + apa clocotita + sare
  • buchet de patrunjel proaspat
  • 3 cuburi de unt

Amestecul de carne tocată:

  • ulei de măsline – pentru prăjit
  • 450 g carne de vită tocată
  • 1 ceapă
  • sare – după gust
  • piper negru măcinat – după gust
  • ardei roșu măcinat – după gust
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei roșu dulce
  • 2-3 rosii

Alte:

  • 200 g branza rasa, cascaval

 

Mod de preparare:

1. Puneti cartofii curatati si taiati cubulete intr-o oala pe aragaz, acoperiti cu apa si sare – gatiti la foc mic pana se inmoaie.

2. Amestecul de carne de vita tocata: Se pune carnea de vita intr-o tigaie cu ulei de masline incins – se prajeste la foc mic pana se rumeneste.

Se adauga apoi ceapa tocata marunt – se caleste impreuna si se condimenteaza cu sare, piper negru macinat, piper rosu macinat si usturoi presat – se amesteca bine.

Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel
Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel
3. Adaugati apoi ardeiul gras rosu si rosiile tocate marunt in tigaie – amestecati si gatiti impreuna la foc mic.
Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel
4. Piure de cartofi: Scurgeți cartofii fierți și transferați-i într-un bol – zdrobiți-i, adăugați unt și stropiți cu o grămadă de pătrunjel proaspăt tocat. Amestecați și faceți piure de cartofi, pe care îi întindeți într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei.
Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel

Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel
5. Ungeți-vă mâinile cu ulei de măsline și faceți adâncituri în piureul de cartofi dintr-un castron, adăugați brânză rasă, apoi întindeți carnea tocată fiartă și amestecul de legume și stropiți din nou cu brânză rasă.
Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel
Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel
Chirtărițe tocate de vită la cuptor cu brânză în umplutură de cartofi și pătrunjel
6. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 200°C.

 

Pofta buna!

 

 Sursă