Dovleceii copți sub crustă de cașcaval sunt extraordinar de gustoși. În timpul coacerii dovleceii se îmbibă cu suc propriu și ies foarte gingași și se topesc în gură. Budinca din dovlecei este o mâncare ușoară, suculentă, aromată și hipocalorică, care poate fi servită chiar și la cină. Această mâncare delicioasă va chiar și pe placul celor care evită de obicei bucatele din dovlecei.
Budincă din dovlecei
Ingrediente:
-1 kg de dovlecei
-300 g de smântână
-3 ouă
-150 g de cașcaval
-verdeață
-sare și piper
Mod de preparare:
1. Spălați dovleceii, tăiați capetele și tăiați-i bucățele.
2. Turnați apă într-o cratiță, adăugați sare și puneți-o la foc. Aduceți apa la fierbere și puneți dovleceii. Acoperiți cu capac și fierbeți timp de 30-40 de secunde.
3. Mutați dovleceii în strecurătoare și lăsați-i să se scurgă.
4. Puneți smântâna într-un bol, adăugați ouăle, sarea și piperul după gust. Amestecați bine toate ingredientele.
5. Dați cașcavalul prin răzătoare și adăugați-l în masa de smântână. Puneți verdeața tocată și amestecați bine.
6. Puneți dovleceii într-o formă de copt într-un singur strat și turnați deasupra jumătate din sosul obținut. Apoi puneți încă un strat de dovlecei și turnați sosul obținut.
7. Puneți budinca în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și coaceți-o timp de 30 de minute. Lăsați budinca să se răcească, apoi tăiați-o bucățele și serviți-o la masă.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul