Ingrediente:
- brânză, cascaval 125 g
- Ouă 3 buc.
- Ciuperci marinate 250 g
- Castraveți 1 buc
- Usturoi 1-2 catei
- Maioneză 1-2 linguri.
- Sare dupa gust
- Piper negru (măcinat) după gust
Metoda de preparare:
Se fierb ouăle tari, se răcesc și se dau pe răzătoare cu pudră de cacao. Se condimentează cu sare, se stoarce usturoiul și se adaugă maioneză. Se amestecă bine.
Tăiați un castravete mare în felii de 5 mm. Scoateți cu grijă tulpinile de pe ciuperci, astfel încât să se formeze o mică adâncitură în capac.
Luați o lingură din amestecul de ou-brânză și rulați-o într-o bilă. Apoi modelați bila într-o formă alungită, formând tulpina ciupercii și puneți-o pe o felie de castraveți.
Acoperiți tulpina cu un capac de ciupercă. Aranjați o farfurie cu salată verde, pătrunjel sau orice condimente după gust și acoperiți cu ciuperci.
Aceste ciuperci în formă de capac arată uimitor, iar gustul este și mai bun. O pajiște cu ciuperci va decora orice masă, chiar și una festivă. Aperitivul este potrivit atât pentru preparate din carne, cât și pentru legume.
Pofta buna!
Sursa