Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc plăcintele dulci cu mere, dar nu vor să petreacă ore în șir în bucătărie. Așa că nu ezitați și începeți să pregătiți acest tort delicios.
O plăcintă perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
Ingrediente:
Cremă:
- 3 linguri de faina de grau
- 3 linguri de faina de cartofi
- 1/2 lingurita de zahar
- 2 galbenusuri de ou
- 750 ml lapte
- 200 g de unt
Bază:
- 5 albusuri
- 4 linguri de zahar
- 3 galbenusuri de ou
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 cană făină de grâu
Compozitie:
- 2 kg de mere sau dupa gust
- 2 jeleu de lamaie
Alte:
- 1 pachet de piscoturi
Pentru decorare:
- 50 g de unt
- 2 linguri de zahar pudra
- zahăr vanilat – după gust
- 3 linguri de lapte
- 250 g de seminte de floarea soarelui
Mod de preparare:
1. Cremă:
într-o cratiță se toarnă făina de grâu, făina de cartofi și zahărul, apoi se adaugă gălbenușurile de ou și se toarnă lapte – se amestecă până se omogenizează – se fierbe până se îngroașă și se amestecă să nu se ardă și se lasă budinca obținută să se răcească.
2. Baza:
5. Merele fierte:
7. Apoi aplicați umplutura și întindeți-o pe aluatul copt, pe care se așează bureții semilungi – se lasă deoparte.
9. Ungeți biscuiții cu cremă de unt și dupa păstrați la frigider.
10. Garnitura:
Se pune untul intr-o tigaie pe aragaz, se presara zahar pudra, zahar vanilat si se adauga lapte.
– se incinge pana se omogenizeaza si se presara seminte de floarea soarelui
– se amesteca si se prajesc pana devin aurii, apoi se lasa la racit si se intareste.
Odată setate, așezați-le pe un prosop și zdrobiți-le cu un sucitor pentru a le slăbi.
12. Serviți-l cu dragoste, mult gust și bucurie.
Pofta buna!