Desert

O prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt

 

 

O prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt

 

Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc plăcintele dulci cu mere, dar nu vor să petreacă ore în șir în bucătărie. Așa că nu ezitați și începeți să pregătiți acest tort delicios.

O plăcintă perfectă cu un strat de mere și cremă de unt

Ingrediente:

Cremă:

  • 3 linguri de faina de grau
  • 3 linguri de faina de cartofi
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 750 ml lapte
  • 200 g de unt

Bază:

  • 5 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 cană făină de grâu

Compozitie:

  • 2 kg de mere sau dupa gust
  • 2 jeleu de lamaie

Alte:

  • 1 pachet de piscoturi

Pentru decorare:

  •  50 g de unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • zahăr vanilat – după gust
  • 3 linguri de lapte
  • 250 g de seminte de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

1. Cremă:

într-o cratiță se toarnă făina de grâu, făina de cartofi și zahărul, apoi se adaugă gălbenușurile de ou și se toarnă lapte – se amestecă până se omogenizează – se fierbe până se îngroașă și se amestecă să nu se ardă și se lasă budinca obținută să se răcească.  

Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
2. Baza:
Batem albusurile spuma intr-un castron pana se taie si adaugam zaharul – amestecam, apoi reducem viteza si adaugam galbenusurile – amestecam pana se omogenizeaza si la final amestecam praful de copt si faina – amestecam totul usor.
Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
3. Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt și întindeți aluatul.
Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180°C cu încălzire de sus și de jos fără convecție și lăsați să se răcească după coacere.
Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
5. Merele fierte:
 Merele se curata de coaja, de preferat acre si se dau pe razatoarea grunjoasa si se transfera intr-o tigaie – se prajesc 15 minute la foc mic pentru a se inmuia si a schimba consistenta.
Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
6. Se presara apoi jeleul de lamaie in merele fierbinti – se amesteca bine pentru a se dizolva si se lasa amestecul de mere sa se raceasca pentru a nu fiarba.

7. Apoi aplicați umplutura și întindeți-o pe aluatul copt, pe care se așează bureții semilungi – se lasă deoparte.

Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
8. Bateți untul până devine spumos și apoi adăugați crema răcită. ( Untul și crema trebuie să fie la aceeași temperatură ).

9. Ungeți biscuiții cu cremă de unt și dupa păstrați la frigider.

Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
10. Garnitura:

Se pune untul intr-o tigaie pe aragaz, se presara zahar pudra, zahar vanilat si se adauga lapte.

– se incinge pana se omogenizeaza si se presara seminte de floarea soarelui

– se amesteca si se prajesc pana devin aurii, apoi se lasa la racit si se intareste.

Odată setate, așezați-le pe un prosop și zdrobiți-le cu un sucitor pentru a le slăbi.

Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
11. La final, stropiți tortul cu semințe de floarea soarelui prăjite și păstrați la frigider, de preferință peste noapte.

12. Serviți-l cu dragoste, mult gust și bucurie.

Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt
Am copt o prăjitură perfectă cu un strat de mere și cremă de unt

Pofta buna!

 

Sursă