O prăjitură uimitoare cu fructe, brânză de vaci, cremă de cireșe și mascarpone – un desert rapid, simplu și foarte gustos
Ingrediente:
Aluat:
4 ouă
150 g zahăr
90 ml ulei
240 g făină
3 lingurite de praf de copt
120 ml apă minerală carbogazoasă
Budinca de cirese:
300 ml suc de cirese
25 g amidon de porumb )
1-2 linguri de zahar sau dupa gust
Decor:
70 g fulgi de migdale prajiti
dulceata de cirese sau capsuni – pentru intindere
Cremă de brânză:
200 g crema de branza
500 g smântână pentru frișcă (aproximativ 34% grăsime)
50 g zahăr
Crema de cirese cu mascarpone:
budincă de cireșe răcită
200 g mascarpone sau crema de branza
Glazură:
250 ml suc de cirese (din pahar) sau apa
1 pachet glazura de tort (11 g jeleu de prajitura rosu)
zahăr – după gust
Mod de preparare:
1. Aluat:
Se bat ouale intr-un castron si se toarna zaharul – se bat pana devine cremos.
In continuare adaugam ulei, presaram faina cernuta amestecata cu praful de copt si turnam apa minerala carbogazoasa – bateti bine si veti obtine un aluat.
2. Turnați aluatul rezultat într-o formă tapetată cu foaie de copt, cu diametrul de 26 cm și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute la 170 °C la foc de sus și de jos.Dupa copt, lasam aluatul sa se raceasca putin.3. Budinca de cirese:Se toarna sucul de cirese dintr-un pahar intr-o cratita mica si se presara amidon de porumb – se amesteca si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.La final se presara zahar dupa gust. Se lasă să se răcească după gătire.4. Scoateți foia de copt din aluat și tăiați-l în 3 părți egale. Prima parte din aluat se pune pe o farfurie, apoi se intinde pe ea cu dulceata de cirese sau capsuni si se aseaza intr-un cerc.5. Cremă de branza:Puneți crema de branza într-un castron mare, adăugați smântâna pentru frișcă 34% grăsime și puneți zahărul – bateți până devine pufos.6. Aplicați în cerc crema obținută ulterior pe blat, apoi întindeți-o frumos, neteziți-o și acoperiți-o cu a doua parte de blat.7. Cremă de cireșe cu mascarpone: Se toarnă budinca de cireșe răcită într-un alt bol și se amestecă cu mascarpone – bate până se omogenizează.8. Aplicați crema obținută ulterior pe a doua parte de aluat, apoi întindeți-o frumos, neteziți-o și acoperiți cu a treia parte de aluat.9. Se unge apoi cu crema de branza rămasă, pe care o întindeți frumos, neteziți și decorați cu cireșele din compot din care am scos samburii.10. Glazură:Intr-o cratiță mică se toarnă sucul de cireșe, zeama sau apă, apoi se toarnă jeleul roșu de tort și se adaugă zahăr – se amestecă și se fierbe la foc mic.11. Turnați glazura rezultată peste suprafața prăjiturii și dupa păstrați la frigider timp de 4 ore, dar de preferință peste noapte.12. La final, ungeți părțile laterale cu crema rămasă și decorați cu fulgi de migdale prăjite.Serviți-l cu dragoste, mult gust și har.