Ingrediente:
- 90 g. făină
- 55 g. lapte proaspăt
- 10 g. unt topit
- putina sare
- 1 cartof mediu
- 2 lingurite maioneza
- Mozzarella sau cascaval
Mod de preparare:
Cerneți făina într-un bol, adăugați laptele călduț, untul topit și un praf de sare și formați o minge cu o spatulă.
Se framanta apoi cu mana aproximativ 5 minute. Înfășurați aluatul finit în folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru 1 oră.
Între timp, fierbeți 1 cartof mare până se înmoaie, zdrobiți-l și adăugați 2 linguri de maioneză.
După o oră, scoateți aluatul și rulați-l într-un cerc cu diametrul de 22 cm.
Pune jumatate din mozzarella rasa pe aluat, intindem deasupra piureul de cartofi si acoperim cu mozzarella ramasa.
Apoi prindeți marginile aluatului peste umplutură, astfel încât să se sigileze frumos și apăsați aluatul în jos cu palmele.
Apoi rulați-l cu grijă de mai multe ori cu un sucitor pentru a forma un disc de mărimea tigaii.
Unge fundul tavii cu unt topit si pune aluatul umplut inauntru.
Când s-a rumenit ușor pe fund, ungeți partea de sus al aluatului cu unt și răsturnați.
Odată ce devine rumen, întoarce-l din nou, apoi încă o dată până când pâinea este gata.
Cât este încă cald, tăiați-o bețișoare și serviți cu sosul la alegere.
Pofta buna!