Placinte si Rulade

O rețetă de aluat moale umplut cu mozzarella, care se coace în tigaie și nu conține drojdie sau ouă. Rezultatul este o adevărată încântare pentru toate simțurile

 

 

O rețetă de aluat moale umplut cu mozzarella, care se coace în tigaie și nu conține drojdie sau ouă. Rezultatul este o adevărată încântare pentru toate simțurile

 

Ingrediente:

  • 90 g. făină
  • 55 g. lapte proaspăt
  • 10 g. unt topit
  • putina sare
  • 1 cartof mediu
  • 2 lingurite maioneza

 

Mod de preparare:

Cerneți făina într-un bol, adăugați laptele călduț, untul topit și un praf de sare și formați o minge cu o spatulă.

Se framanta apoi cu mana aproximativ 5 minute. Înfășurați aluatul finit în folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru 1 oră.

paine 1

Între timp, fierbeți 1 cartof mare până se înmoaie, zdrobiți-l și adăugați 2 linguri de maioneză.

După o oră, scoateți aluatul și rulați-l într-un cerc cu diametrul de 22 cm.

pâine 2

Pune jumatate din mozzarella rasa pe aluat, intindem deasupra piureul de cartofi si acoperim cu mozzarella ramasa.

paine 3

Apoi prindeți marginile aluatului peste umplutură, astfel încât să se sigileze frumos și apăsați aluatul în jos cu palmele.

Apoi rulați-l cu grijă de mai multe ori cu un sucitor pentru a forma un disc de mărimea tigaii.

Unge fundul tavii cu unt topit si pune aluatul umplut inauntru.

pâine 4

Când s-a rumenit ușor pe fund, ungeți partea de sus al aluatului cu unt și răsturnați.

Odată ce devine rumen, întoarce-l din nou, apoi încă o dată până când pâinea este gata.

Cât este încă cald, tăiați-o bețișoare și serviți cu sosul la alegere.

 

Pofta buna!

 

 Sursa