Ingrediente:
- fulgi de ovăz – 150 g;
- lapte – 360 ml;
- banane – 2 buc.;
- ou – buc.;
- cacao – 30 g;
- praf de copt – ½ linguriță;
- sare – un praf;
- ciocolată neagră – 80 g.
Mod de preparare:
Se încălzesc 300 ml lapte la 70-80 de grade, se toarnă într-un castron cu fulgi de ovăz.
În timp ce fulgii se umflă, tăiați bananele în felii mici și pasați până se face piure.
Puneți oul în piure și amestecați ingredientele. Turnați praful de copt, cacao și sare în piureul de banane și amestecați.
Adăugați fulgi de ovăz și lapte în amestecul de banane și amestecați bine. Ungeți o tavă de copt cu ulei vegetal, puneți pe fund vasului și nivelați-l pe suprafață.
Coaceți desertul la 180 de grade timp de 35 de minute. În acest moment, topiți ciocolata într-o baie de apă, turnați lapte fierbinte în ea și amestecați.
Acoperiți totul cu glazură de ciocolată și lăsați-l la frigider pentru o oră.
Desertul poate fi preparat si cu ciocolata cu lapte. Atunci desertul va fi mai bogat în calorii.
Pofta buna!