O să-ți placă această rețetă neobișnuită de pui. Pieptul de pui nu va fi uscat dupa coacere datorita sosului delicat, facut din cele mai bune ingrediente. Pregătirea felului de mâncare nu este deloc complicată și chiar și un începător se poate descurca. Acest fel de mâncare este ideal atât pentru un prânz rapid, cât și pentru o cină.
Ingrediente:
- 6 pulpe de pui dezosate
- 30 de grame de unt
- 3 până la 4 bucăți de ceapă
- bicarbonat de sodiu
Nu te poți lipsi de:
50 de grame de brânză tare
, amestecul tău preferat de condimente,
roșii,
iaurt alb sau smântână și legume proaspete după gust.
Mod de preparare:
Mai întâi, curățați ceapa și tăiați-o în felii subțiri. Între timp, încălziți puțin unt într-o tigaie și puneți ceapa în ea. Se caleste pana devine maro auriu.
Se stropește apoi ceapa cu puțin bicarbonat de sodiu, se condimentează cu sare, se amestecă bine, se reduce focul și se fierbe sub capac aproximativ șapte minute.
Apoi luați pulpele de pui dezosate și asezonați cu puțină sare și piper.
Acum pregătiți sosul.
Puneți roșiile spălate și tăiate felii într-un castron adânc, adăugați ierburi proaspete tocate fin după gust (se potrivesc busuioc, arpagic, pătrunjel, coriandru sau chiar oregano). La final, stropiți amestecul cu smântână sau iaurt alb și combinați ingredientele cu o lingură de lemn. La final, bineinteles, asezoneaza cu sare si piper. Se pune carnea in sos si se lasa putin la marinat.
Coacerea puiului și servirea
Transferați pulpele de pui în sos într-o tavă de copt și puneți deasupra cărnii ceapa călită din tigaie. Apoi dați-l la cuptor pentru aproximativ 35 până la 40 de minute la 180 de grade Celsius. Cu zece minute înainte de sfârșitul coacerii, stropiți pulpele de pui cu brânză tare rasă și lăsați să se formeze o crustă aurie.
Serviți cu orez, cartofi fierți sau copți.
Pofta buna!