Retete de Mancaruri

O reteta delicioasa de tocanita cu pui, legume si sos de bere

 

 

O reteta delicioasa de tocanita cu pui, legume si sos de bere

 

Tocanita de pui cu bere – O reteta delicioasa de tocanita cu pui, legume si sos de bere

Ce poate fi mai delicios pentru cei care prefera o mancare cu carne, dar usoara in acelasi timp, decat o tocanita preparata rapid cu sos deosebit de aromat. Va propun sa incercati aceasta reteta de tocanita de pui cu legume si sos de bere. Este un deliciu si cum se face foarte usor cu siguranta veti mai repeta acesta reteta. Sosul este deosebit va face ca puiul sa semene la gust cu carnea de vanat.

Iata de ce ai nevoie pentru prepararea acestei retete de tocanita cu pui si bere, pentru aproximativ 4 persoane.

 

Ingrediente: 

– 750 gr carne de pui (eu am folosit pulpe dezosate, dar poti folosi si orice alta carne de pui si poate sa aiba si os)
– 1 cana de bere blonda
– 2 cepe micute
– 4 catei de usturoi
– 1 ardei gras rosu
– 1 ardei iute (doar pentru cei carora le place picant)
– 6-8 rosii mari (puteti folosi o cutie de 400 ml de rosii decojite daca nu aveti rosii proaspete)
– 2 linguri de ulei de masline
– 1/2 lingurita de coriandru
– 1/2 lingura praf chilli
– 1/2 lingurita zahar brut (pentru cei carora le place gustul dulce picant)
– un varf de cutit de piper
– 1 legatura de patrunjel
– Sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Iata acum si modul de pregatire pentru tocanita de pui cu bere:
– Puneti intr-un blender ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute (daca ati ales sa-l folositi), rosiile decojite, usturoiul, chilli si patrunjelul. Transformati totul intr-o pasta. In cazul in care nu aveti blender, puteti sa dati legumele pe razatoare, dar atentie la degetele.
– Puneti intr-o tigaie mai inalta sau intr-o cratita uleiul la incins pe foc potrivit. Dupa ce s-a incins adaugati carnea spalata si steasa intr-un servet curat si prajiti-o pe ambele parti, dupa care scoateti carnea pe o farfurie.
– In tigaie se adauga acum pasta de legume obtinuta mai sus si lasati sa fiarba pret de 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati acum zaharul daca ati ales sa-l folositi pentru gustul dulce-picant.
– Adaugati apoi carnea scoasa pe farfurie, adaugati si cana de bere si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de alte 10 minute, fara capac. Adaugati coriandru, piperul si sarea, amestecati si dupa acoperiti cratita si mai lasati pe foc inca 20 de minute.
Tocanita de pui cu bere este gata si poate fi servita langa garnitura de orez sau piure de cartofi.

PS: Incercati aceasta reteta de tocanita cu bere si cu carne de rata. Este delicioasa, doar ca trebuie sa lungiti putin timpul de fierbere cu vreo 10-15 minute.

 

Pofta buna!

 

Sursa: codRosu