Placinte si Rulade

O rețetă grozavă de prăjitură cu cremă cu cea mai delicată aromă, biscuiti, lapte condensat si caramel

 

 

O rețetă grozavă de prăjitură cu cremă cu cea mai delicată aromă, biscuiti, lapte condensat si caramel

 

Ingrediente:

  • 500 g biscuiti de ciocolată
  • 800 ml lapte
  • 7 gălbenușuri de ou
  • 200 g zahăr granulat
  • 4 linguri făină simplă
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 150 g unt
  • 4 banane
  • lapte condensat caramel

 

Mod de preparare:

1) Să începem cu crema. Se amestecă gălbenușurile, zahărul, făina și amidonul. Se amestecă bine și se adaugă 100-200 ml de lapte și se amestecă din nou până se obține un amestec frumos și fin.

Putem folosi un tel pentru a amesteca bine. 

Putem folosi un tel pentru a amesteca bine.

2) Se adauga restul de lapte, se amesteca si se pune la foc mic.

Gatiti la foc mic.

3) Gatiti pana cand crema se ingroasa si incep sa apara bule. Se amestecă până se formează o budincă.

Un desert delicios de caramel cu cel mai delicat gust – ușor de preparat!

4) Apoi se ia de pe foc si se adauga untul in crema calda, amestecand bine.

Putem folosi din nou un tel pentru a amesteca. 

Putem folosi din nou un tel pentru a amesteca.

5) Acum tăiați bananele rondele.

Un desert delicios de caramel cu cel mai delicat gust – ușor de preparat!

6) Acum tot ce ne rămâne de făcut este să ne asamblam desertul. Vom pregăti un astfel de formular. Aplicați puțină cremă pe fund.

Putem folosi o formă de sticlă sau o formă de tort.

Putem folosi o formă de sticlă sau o formă de tort.
7) Urmează un strat de fursecuri, pe care îi acoperim din nou cu un strat de cremă.

 

Un desert delicios de caramel cu cel mai delicat gust – ușor de preparat!
8) Urmează bananele, pe care le acoperim și cu smântână.
Un desert delicios de caramel cu cel mai delicat gust – ușor de preparat!
9) Repetați acest lucru până când rămânem fără ingrediente.
Reteta de desert caramel cu banane
10) La final, acoperim desertul nostru cu folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin 8 ore. După ce a trecut timpul, se decorează cu lapte caramel.

 

Pofta buna!

 

Sursa