O rețetă grozavă de prăjitură cu portocale, piscoturi si frisca, un desert fără coacere
Ingrediente:
200 g biscuiti lungi (piscoturi)
300 ml suc de portocale
3 bucăți de portocală
100 g zahăr
40 g amidon
300 g smantana
100 g zahar pudra
100 g smantana pentru frisca
Mod de preparare:
1. Începeți prin a înmuia biscuiții sau fursecurile în suc de portocale și așezați-le pe fundul unei forme de sticlă.
2. Intr-un castron adăugați zahăr și smântână. Batem totul bine.3. Întindeți crema pe piscoturile insiropate in suc de portocale și dupa neteziți-o uniform.4. Tăiați portocala în bucăți mici și puneți-o într-o cratiță.5. Adăugați zahăr și gătiți la foc mic.6. Într-un vas de lângă el, amestecați apa și amidonul.7. Adăugați amidonul în amestecul de portocale. Il punem pe foc puțin.8. Întindeți acest amestec de portocale pe tortul nostru.9. Amestecați cu o furculiță.10. La final, punem tortul nostru la frigider pentru 2 ore.