Panificatie

O rețetă grozavă de prăjituri cu stafide, ușoară, ieftină și simplă, gata in doar 15 minute!

 

O rețetă grozavă de prăjituri cu stafide, ușoară, ieftină și simplă, gata in doar 15 minute!

 

Fursecurile cu stafide trebuie coapte rapid, astfel încât fursecurile să rămână moi și fragede. Rețeta de fursecuri cu stafide a fost întotdeauna în familia noastră. Este bine să o faci cu copiii, mai ales să sculptezi figuri din aluat și apoi să aștepți să se coacă frumos. Vă recomand să încercați această rețetă grozavă de prăjituri cu stafide, ușoară și simplă. Mult succes si pofta buna!

Se coace la 180° ~ 15 minute. Timpul și temperatura de coacere depind de caracteristicile cuptorului

Ingrediente:

  • făină ~ 280 g,
  • zahăr 70 g,
  • ulei vegetal 90 ml,
  • ouă 2 buc,
  • praf de copt 1 lingura,
  • zahăr vanilat 8 g,
  • sare după gust
  • stafide 100 g

 

Mod de preparare:

Pregătesc stafidele. Se toarnă apă clocotită peste ele și se lasă 10 minute, uscându-se după cu un prosop de hârtie. Spargeți 2 ouă într-un castron, adăugați zahăr, zahăr vanilat, sare și ulei vegetal. Amestecam produsele cu un tel. Turnam putin din faina cernuta in prealabil si adaugam praful de copt.

Framanti aluatul moale, mai intai cu telul, de indata ce devine mai gros, continuand sa framant aluatul cu mainile. Se toarnă stafidele pregătite în aluat și se amestecă bine.

Împărțim aluatul în 4 părți, din fiecare parte întindem câte o rolă.Fiecare rolă am tăiat rola în opt părți.

Am pus toate preparatele pe o tava de copt si le-am pus la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Timp de coacere 15-18 minute. De asemenea, fac aceleași fursecuri în forme rotunde, ca o minge.

Fursecurile s-au rumenit pe fund si usor in sus. Dacă fursecurile nu sunt uscate, vor fi moi și sfărâmicioase în interior.

În loc de sau împreună cu stafidele, puteți adăuga nuci sau bucăți de fructe uscate. Ia o prăjitură delicioasă!

 

Pofta buna!

 

Sursa