Dacă te trezești într-o cursă contra cronometru dar tânjești după o cină delicioasă și plină de savoare, avem soluția pentru tine! Astăzi vă vom prezenta o rețetă rapidă și delicioasă de ceafă de porc suculentă, pe care o vom coace cu cartofi, roșii și brânză delicioasă.
Acest fel de mâncare este modalitatea perfectă de a savura o cină delicioasă fără a pierde timp prețios.
Ceafa de porc la cuptor cu cartofi, rosii si branza
Ingrediente :
- 1 kg de carne (noi am folosit ceafa)
- 1 kg de cartofi
- 4 cepe mari
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 100 g de brânză, cascaval
- 4 linguri de maioneza
- 1 lingurita boia afumata (sau obisnuita)
- sare, piper negru măcinat – după gust
- usturoi uscat – după gust
- 1 lingura de ulei – pentru a sterge matrita
- patrunjel – a servi
Mod de preparare:
1. Tăiați ceafa de porc în felii de aproximativ 1 cm grosime. Atingeți-le pe ambele părți. Apoi sare, piperează și stropește-le cu usturoi, astfel încât să fie acoperite uniform pe toate părțile.
3. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în semicercuri relativ subțiri. Pune-le într-un castron adânc. Sarați-i, piperați, stropiți-i cu usturoi, boia afumată și stropiți cu o lingură de maioneză.
4. Tăiați ceapa în inele subțiri.
7. Asezati cartofii pe primul strat de ceapa si apoi feliile de carne deasupra lor.
9. Asezati feliile de rosii pe suprafata cepei si la final presarati fasiile de ardei pe ele.
11. Apoi scoateți matrița din cuptor și îndepărtați folia. Presărați vasul cu brânză rasă și coaceți încă 5 minute.
Pofta buna!