Vă prezentăm o rețetă originală de dovlecei. Rețeta o am de la mama, ea mereu îi gătește astfel și se mănâncă într-un timp record. Sunt extrem de gustoși și aspectuoși. Acești dovlecei vor fi apreciați pe măsură. Pe lângă aspectul apetisant, dovleceii au un gust desăvârșit.
Ingrediente:
2 bucăți | Dovlecei |
1 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
4 bucăți | Ouă |
100 g | Făină |
30 ml | Ulei rafinat |
2 bucăți | Roșii |
90 g | Maioneză |
2 bucăți | Căței usturoi |
120 g | Cașcaval |
Mod de preparare:
- Tăiați dovleceii în rondele de circa 0.5 cm grosime. Puneți rondelele într-un bol, sărați cu puțină sare și lăsați pentru 10 minute.
- Între timp, spargeți ouăle într-un bol și le bateți bine cu sare și piper. Treceți feliile de dovlecei prin făină, apoi prin amestecul de ouă și le puneți la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc.
- Scoateți feliile de dovlecei și le puneți pe un platou pe prosoape de hârtie (pentru a elimina surplusul de ulei).
- Într-un bol mic amestecați maioneza cu usturoiul pisat. Ungeți fiecare felie de dovlecel cu un strat de maioneză cu usturoi și le puneți pe un platou.
- Tăiați roșiile în cubulețe mici și puneți câte un strat peste maioneză. La final decorați cu cașcaval dat prin răzătoare cu găuri mici. Dați platoul la cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, până se topește cașcavalul.
- Decorați cu frunze de pătrunjel și savurați cu plăcere!
Pofta buna!