Ingrediente:
( pentru 2 portii)
1 vanata proaspata
1 dovlecel,
1 ardei gras sau gogosar,
1 ceapa,2 rosii,
4 catei de usturoi
sare,piper macinat,boia iute
ulei de masline
Mod de preparare:
Vinetele se taie in jumatate ,pe lungime ( fara sa indepartam codita)
Se prajesc in ulei ,cate 5 minute pe fiecare parte .Se scot pe un gratar sau hartie absorbanta.
Intre timp ,preparam umplutura : ceapa,ardeiul,dovlecelul,usturoiul ,rosiile curatate de coaja ,se toaca in cuburi mici .Se scoate miezul de la vinete si se toaca marunt.Toate legumele se trag la tigaie in 2 linguri de ulei de masline. Se condimenteaza cu sare,piper si putina boia iute. Se tin pe foc sa scada putin sucul de la rosii.
Intr-un vas termorezistent se aseaza jumatatile de vinete si se umplu cu legume.
Se dau vinetele umplute la cuptor pentru 30 minute.Se servesc cu patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Sursa: retetevechisinoi