Checuri

O reteta simpla care va uimi orice oaspete. Acest deliciu dulce este ușor de preparat, iar gustul său este garantat a fi spectaculos

 

 

O reteta simpla care va uimi orice oaspete. Acest deliciu dulce este ușor de preparat, iar gustul său este garantat a fi spectaculos

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 g cireșe congelate
  • 250 g unt sau margarina
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 300 g faina
  • 70 g amidon de porumb
  • 15 g praf de copt
  • 30 g cacao pudră
  • vanilie – după gust (extract de vanilie/zahăr vanilat/vanilină)

Crema:

  • 3 oua
  • 1 litru de lapte
  • 60 g amidon de cartofi
  • 180 g zahăr
  • vanilie – după gust (extract de vanilie/zahăr vanilat/vanilină)

Decor:

  • ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol amestecați bine untul/margarina foarte moale (temperatura camerei) cu zahărul folosind o lingură până obțineți un amestec omogen.

2. Adăugați treptat ouăle (pe rând), amestecând continuu după fiecare adăugare. Odată ce amestecul devine mai lichid, puteți folosi un tel.

3. Adăugați vanilia și amestecați.

4. Adăugați făina cernută cu praful de copt și amidonul de porumb. Amestecați aluatul până devine omogen și uniform.

5. Împărțiți aluatul în două părți aproximativ egale. Adăugați pudră de cacao într-una dintre ele și amestecați bine. Pudra de cacao trebuie cernută în prealabil pentru a evita cocoloașele în aluat.

6. Transferați aluatul de ciocolată pe o tavă standard tapetată cu hârtie de copt. Întindeți-l într-un strat cât mai uniform posibil.

Tort „Cișișe sub zăpadă”.

7. Întindeți aluatul alb peste aluatul de ciocolată pentru a nu se amesteca.

8. Dezghețați în prealabil cireșele și lăsați-le într-o strecurătoare până s-a scurs toată zeama. Dacă preferați, puteți folosi și cireșe din conserve.

9. Întindeți cireșele pe suprafața celui de-al doilea strat de aluat.

10. Coaceți tortul aproximativ 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Apoi se lasa sa se raceasca.

11. Pregătiți crema: Bateți ouăle cu o furculiță sau cu telul și adăugați treptat zahărul, vanilia și amidonul din cartofi.

12. Puneti laptele intr-o cratita cu fundul greu si aduceti-l la fiert.

13. Reduceți flacăra la mediu. Se toarnă amestecul de ouă în laptele clocotit într-un jet subțire, amestecând continuu cu un tel. Gatiti crema pana incepe sa fiarba si sa se ingroasa. Odată ce vedeți bule la suprafață, scoateți oala de pe foc.

14. Lăsați crema să se răcească până este puțin caldă. Puteți pune vasul într-un castron cu apă cu gheață.

15. Aplicați crema pe suprafața prăjiturii încă calde și întindeți-o uniform. Crema se va înmuia în golurile create de cireșe, făcând tortul foarte suculent.

16. Stropiți stratul de cremă cu ciocolată rasă.

17. Poti servi prajitura imediat si ciocolata se va topi datorita cremei calde, conferind desertului o savoare aparte.

18. Daca lasi prajitura sa se odihneasca cateva ore, crema se va absorbi mai mult in aluat si prajitura va fi si mai suculenta. Încearcă ambele variante, sunt delicioase!

 

Pofta buna!

 

Tort "Cherries under the Snow" - un desert simplu pentru o companie mare!

 

 Sursa