Panificatie

O reteta simpla, dar atat de delicioasa. Fursecuri de casă pe care le poti face în fiecare zi

 

 

O reteta simpla, dar atat de delicioasa. Fursecuri de casă pe care le poti face în fiecare zi

 

Biscuiții au fost întotdeauna unul dintre cele mai recunoscute tipuri de deserturi. A fost servit ca gustare în Persia antică. Cu toate acestea, fursecurile nu se consumau cu ceai. Cel mai adesea, se preparau fursecuri nu deosebit de dulci, care erau luate în drumeții.

Datorita faptului ca fursecurile rezista mult si nu se strica, au fost pregatite peste tot. A fost o vreme când în loc de pâine se foloseau prăjituri uscate.

Vremurile persane au trecut de mult, a venit vremea prăjiturilor dulci, fragede și crocante. Acum poate fi găsit cu ușurință pe rafturile magazinelor. Dar prăjiturile de casă vor fi mult mai gustoase.

 

Ingrediente:

  • ou – buc.;
  • sare – un praf;
  • zahăr vanilat – 8 g;
  • zahăr – 60 g;
  • ulei vegetal – 50 ml;
  • amidon de porumb – 2 linguri;
  • iaurt – 2 linguri;
  • praf de copt – 1/2 linguriță;
  • făină – 250 g;
  • gem de caise – 160 g;
  • fulgi de cocos – 2 linguri.

 

 Mod de preparare:

Se toarnă vanilie și zahăr clasic, sare într-un castron cu un ou și se amestecă până se dizolvă zaharul. Turnați amidonul în amestecul de ouă și amestecați bine.

Turnați ulei vegetal în amestecul de ouă. Se amestecă din nou ingredientele și se adaugă iaurt. Adăugați praful de copt în amestec și cerneți făina pe părți.

Frământați masa de ouă și făina într-un aluat elastic și moale. Întindeți aluatul într-un strat de 3 mm grosime, tăiați marginile neuniforme.

Amestecați fulgii de nucă de cocos și dulceața, întindeți-le în dungi orizontale la distanță unul de celălalt pe strat.

Taiați stratul în părți cu umplutura în mijloc, sigilați-o în interiorul aluatului.

Împărțim tuburile în porții mai mici.

Puneți tuburi mici de dulceață pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. Coaceți fursecurile la 180 de grade timp de 20 de minute.

Rezultatul sunt prăjituri simple de casă, delicioase.

Umplerea acestor cookie-uri poate varia în funcție de gusturi.

 

Pofta buna!

 

Sursă