Ingrediente:
1 caras (~ 1 kg)
Pentru marinada:
3 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
5 catei de usturoi pisati
1 lingurita boia
1 lingurita cimbru
sare, piper
In plus avem nevoie de:
4 cartofi
1 ceapa alba mare
7-8 ciuperci champignon
6 catei de usturoi
cimbru
rozmarin
4 linguri ulei de masline
sare, piper
200 ml vin
1 cescuta cu apa
Mod de preparare:
Curatam pestele si il spalam bine apoi il uscam cu prosoape de hartie.
Amestecam toate ingredientele pentru marinada si ungem bine pestele pe toate partile apoi turnam restul de marinada peste peste si dam la frigider pentru o ora.
Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase.
La fel procedam si cu ciupercile.
Amestecam toate apoi condimentam cu sare si piper. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul pisat, cimbru si rozmarin si turnam peste legume. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Dupa ce a stat la frigider asezam pestele in tava unsa cu ulei de masline scurgand marinada peste el.
Asezam legumele in jurul pestelui si adaugam vinul si apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu capac si dam la cuptor la foc potrivit.
Cand este aproape facut, scoatem capacul si mai lasam ~ 10 minute.
Se serveste cald, alaturi de legumele din tava.
Pofta buna!
Sursa: Colectionarul