Ingrediente:
Perisoare:
600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)
o ceapa
3 linguri orez
un ou
cateva fire de marar si patrunjel
sare
piper
Sos:
250 g smantana fermentata (20% grasime)
2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
o lingura cu varf de faina
putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
2 catei mari de usturoi
sare(vegeta)
piper
o legatura de marar verde
Mod de preparare:
Perisoare:
Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat , ceapa si verdeata tocat marunt.Condimentam cu sare , piper si amestecam ingredientele.
Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezat pe un platou.
Punem intr-o oala pe foc aproximativ 2 litri de apa si un praf de sare.Cand apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 25-30 de minute.Indepartam spuma care se formeaza .Cand sunt gata le scoatem cu spumiera pe un platou.
Sos:
Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina.Amestecam pana se formeaza o pasta, apoi turnam treptat supa amestecand in continuare ca sa nu faca cocoloase.Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam si dupa 2-3 clocote adaugam perisoarele.
Lasam sa fiarba 5-10 minute , potrivim gustul de sare si piper apoi adaugam usturoiul tocat marunt.Mai lasam sa dea 2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. A iesit o bunatate!
Pofta buna!
Sursa: Bunătăți din bucătăria Gicuței