Placinte si Rulade

O reteta simpla si dovedita pentru un desert delicios care nu necesita prea mult efort si timp. Rulada de banane cu cremă divină

 

 

O reteta simpla si dovedita pentru un desert delicios care nu necesita prea mult efort si timp. Rulada de banane cu cremă divină

Ingrediente:

  • 400+200 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie (2×40 g)
  • 1 lingura zahar
  • 150 g. unt la temperatura camerei
  • 100 g. zahăr pudră
  • 1 pachet de budincă cu aromă de vanilie

Pentru crusta:

  • 3 linguri făină
  • 8 oua
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 100 g nuci măcinate

Blat:

  • 2 pachete de budincă cu aromă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • ciocolată
  • banane + suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se fierb 400 ml lapte proaspăt. Se amestecă 2 pachete de budincă de vanilie, 1 lingură de zahăr și 200 ml lapte proaspăt.

Se toarnă laptele fierbinte și se fierbe, amestecând continuu, până se îngroașă. Se lasa sa se raceasca complet.

Batem ouale cu 8 linguri de zahar pudra pana se ingroasa, apoi adaugam nucile si faina si amestecam.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

imaginea 1349

Se bate untul cu 100 g de zahar pudra, se adauga budinca racita si pudra de frisca si se bat cu mixerul.

Scoateți hârtia și de pe crusta maro atunci  cand crusta este răcită, apoi întindeți-o cu 2/3 din cremă.

imaginea 1347

Înmuiați bananele în zeamă de lămâie pentru a nu se oxida și aranjați-le pe lungime pe ambele părți.

imaginea 1346

Rulați pe ambele părți și întoarceți-l astfel încât „cusăturile” să fie pe partea de jos. Deasupra se intinde crema ramasa. Frisca se bate cu laptele rece si se decoreaza cu ciocolata topita cu lapte.

imaginea 1343

 

Pofta buna!

 

Sursa