Ingrediente:
- 400+200 ml lapte
- 2 pachete budinca de vanilie (2×40 g)
- 1 lingura zahar
- 150 g. unt la temperatura camerei
- 100 g. zahăr pudră
- 1 pachet de budincă cu aromă de vanilie
Pentru crusta:
- 3 linguri făină
- 8 oua
- 8 linguri zahăr pudră
- 100 g nuci măcinate
Blat:
- 2 pachete de budincă cu aromă de vanilie
- 250 ml lapte
- ciocolată
- banane + suc de lamaie
Mod de preparare:
Se fierb 400 ml lapte proaspăt. Se amestecă 2 pachete de budincă de vanilie, 1 lingură de zahăr și 200 ml lapte proaspăt.
Se toarnă laptele fierbinte și se fierbe, amestecând continuu, până se îngroașă. Se lasa sa se raceasca complet.
Batem ouale cu 8 linguri de zahar pudra pana se ingroasa, apoi adaugam nucile si faina si amestecam.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se bate untul cu 100 g de zahar pudra, se adauga budinca racita si pudra de frisca si se bat cu mixerul.
Scoateți hârtia și de pe crusta maro atunci cand crusta este răcită, apoi întindeți-o cu 2/3 din cremă.
Înmuiați bananele în zeamă de lămâie pentru a nu se oxida și aranjați-le pe lungime pe ambele părți.
Rulați pe ambele părți și întoarceți-l astfel încât „cusăturile” să fie pe partea de jos. Deasupra se intinde crema ramasa. Frisca se bate cu laptele rece si se decoreaza cu ciocolata topita cu lapte.
Pofta buna!