Panificatie

O rețetă simplă și rapidă de prăjituri de casă cu caise uscate. Pur și simplu se topește în gură

 

 

O rețetă simplă și rapidă de prăjituri de casă cu caise uscate. Pur și simplu se topește în gură

 

Ingrediente:

Aluat:

Smantana – 170 g

Unt – 100 g (topit)

Zahar – 2 linguri

Faina – 380-400 g

Praf de copt – 1 lingurita

Sare – un praf

Umplere:

Caise uscate – 250 g

Mac

 

Mod de preparare:

Mai întâi, să pregătim umplutura. Se toarnă apă clocotită peste 250 g de caise uscate și se lasă 10 minute. Apoi clătiți bine și scurgeți apa.

Sa incepem sa pregatim aluatul de paine scurte. Într-un castron adânc, amestecați 170 g de smântână, turnați 100 g de unt topit, adăugați 2 linguri de zahăr și un praf de sare. Amesteca.

Acum adăugați 380-400 g și 1 linguriță praf de copt. Frământați un aluat moale care nu se lipește de mâini.

Puneți aluatul într-o pungă și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute (puteți sări peste acest pas).

Acum pregătiți umplutura pentru prăjituri, măcinați caisele uscate înmuiate într-un blender cu adăugarea a 2 linguri de apă.

Întindeți aluatul de biscuiți, dar nu prea subțire. Tăiați în pătrate egale. Framant din nou marginile neuniforme si le intindem si tot asa pana se termina aluatul.

Puneți umplutura în mijlocul pătratului.

Legăm cele două margini în mijloc, obținem o pungă mică.

Pune fursecurile pe o tava de copt, se presara cu mac si se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-20 minute.

Fursecurile de casă cu caise uscate sunt gata. Grăbește-te și invită pe toți la masă la ceai. Fursecuri de casă delicate, sfărâmicioase, pur și simplu minunate.

Puteți experimenta cu umplutura sau puteți face fără ea complet. Asigurați-vă că faceți aceste fursecuri acasă, vă recomand.

Pofta buna!

 

Sursa