Pregătim rapid și simplu o plăcintă cu prune dulci, pur și simplu sunt miere, aromate și foarte gustoase.
Ingrediente:
- făină, 180 g;
- vanilie;
- vârf de cuțit de sare;
- praf de copt, 0,5 linguriță;
- zahăr, 60 g;
- unt moale, 75 g;
- ou, 1 buc;
- apă rece, 2 linguri;
- făină, 200 g;
- prune, 500 g;
- amidon, 1 lingura;
- zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cernută cu praful de copt, zahărul, sarea și vanilia.
Adăugați untul înmuiat și framantați amestecul în firimituri.
Bateți oul în firimituri și adăugați apă, amestecați.
Cerneți făina și adăugați-o în masă frământata într-un bol de plastic. Dacă este necesar, adăugați mai multă făină decât este indicat în rețetă.
Răciți aluatul la frigider pentru aproximativ 30 – 60 de minute.
Puneti aluatul in forma si formati lateralele. Se presară cu amidon.
Taiem prunele in doua parti, scoatem samburii si le asezam pe aluat.
Se presară prunele foarte gros cu zahăr pudră.
Coacem la 180 de grade aproximativ 60 de minute, creștem la 200 de grade și coacem 15 minute.
Răciți tortul în formă.
Rezultă o plăcintă foarte echilibrată la gust, în care mierea de prune, deși un pic acră, nu copleșește dulceața plăcintei.
Pofta buna!