O tartă sănătoasă este binevenită oricând. Chiar și cei care nu sunt cei mai experți la gătit vor reuși să facă perfectă această tartă cu legume la tigaie în cel mai scurt timp. Sățioasă, aromată și picantă, tarta cu cartofi pai inconfundabilă se va topi în gură imediat. Tentația mai mare va fi să aflați gustul combinat dintre 2 tipuri de ardei: dulce și iute, care vor conferi și un aspect deosebit tartei. Stratul la suprafață de cașcaval va fi cireașa de pe tort, astfel încât nu vă veți opri la doar o bucățică. Cina va fi spectaculoasă fără prea multă bătaie de cap.
Ingrediente:
3 bucăți | Cartofi |
45 ml | Ulei |
3 bucăți | Ouă |
1 bucată | Ardei gras |
4 bucăți | Ardei iute |
4-5 crenguțe | Pătrunjel |
45 g | Lapte |
15 g | Făină |
5 g | Praf de copt |
4 g | Sare |
50 g | Cașcaval |
Mod de preparare:
- Tăiați 4 cartofi pai și îi puneți la prăjit într-o tigaie cu ulei încins;
- Într-un bol amestecați 3 ouă cu 4 g de sare, 15 g de făină, 45 ml de lapte ,5 g de praf de copt și amestecați bine cu un tel. Tocați mărunt 5 g de pătrunjel, tăiați în 1 ardei gras în cuburi mici dulce și tăiați 2 ardei iuți în rondeluri subțiri;
- Transferați legumele în amestecul din bol, iar după ce amestecați cu telul turnați peste cartofii pai care se prăjesc în tigaie. Acoperiți cu un capac și lăsați să se gătească la foc încet timp de 10 minute. Întoarceți pe cealaltă parte și lăsați similar pentru 10 minute, la foc încet;
- Mai întoarceți odată tarta în tigaie și la final presărați 50 g de cașcaval tăiat pai, acoperiți cu un capac apoi lăsați să se topească cașcavalul pentru 10 minute la foc încet;
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!