Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Oameni de zapada din oua umplute

 

 

oameni-de-zapada-din-oua-umplute

 

 

Sa nu uitam ca la petrecerea de Revelion vor participa si copiii si sa le bucuram sufletul cu ceva frumos, niste omuleti de zapada ce cu siguranta vor fi si pe placul celor mai mofturosi copii!


Ingrediente:

4 oua de gaina
4 oua de prepelita
200 gr crema de branza cu smantana
25 gr unt
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
sare, piper
piper boabe
1 fir ceapa verde
4 fire chives
1 morcov fiert

 

Mod de preparare :

Fierbem ouale si le curatam de coaja . Ouale de prepelita le pastram intregi, cele de gaina le taim un capacel la baza si scoatem cu atentie galbenusul.

Pregatim apoi umplutura. Punem crema de branza intr-un vas (eu am folosit Hochland). Adaugam ardeii tocati marunt. Galbenusul il frecam cu untul moale pana devine pasta.

Amestecam crema de branza cu  galbenusurile si ardeii pana la omogenizare. Asezonam cu sare si piper.

Umplem ouale cu compozitia rezultata si le asezam pe un fund. Infigem cate o scobitoare in ouale de prepelita.

Fixam capul omului de zapada, adica ouale de prepelita, cu ajutorul scobitorii. L legam la gat cate o fir de chives pe post de fular.

Morcovul fiert il taiem felii si facem o palarie suprapunand o felie mica peste una mare. Le prindem de scobitori. Din boabele de piper vom face ochii si nasturii.

Nasul il facem dintr-o aschie de morcov, iar gura din ardei gras rosu. Ceapa verde o franjuram la un capat cu un foarfec imitand astfel o matura si o prindem cu scobitori.
Mutam cu atentie oamenii de zapada pe un platou pe care il vom decora cu crengute de brad.

Pofta buna!

Sursa: Caietul cu retete