Aperitive si Gustari

Omleta taraneasca cu carnaciori si ardei gras

 

 

 

 

Ingrediente:

6 oua mari

1 ceapa mica taiata julienne

1 ardei gras verde

2 carnaciori (eu am avut Meda semiafumati, foarte buni)

1 felie de branza topita (din cele subtiri pentru sandwichuri)

4-5 rosii cherry

patrunjel

cascaval ras

piper, sare, ulei   

 

Mod de preparare:

Am incins uleiul in tigaie si am aruncat in el ceapa, doua rosii cherry si ardeiul, toate taiate subtire. Le-am tavalit un pic, nu mult ca sa nu se prajeasca si am adaugat carnatii taiati rotocoale mici. I-am lasat si pe ei sa se rumeneasca putin. In timpul asta am batut bine ouale, am sarat, am piperat si am adaugat felia de branza topita rupta in bucatele si patrunjelul tocat marunt. Am aruncat amestecul in tigaie peste legume si carnaciori. Nu m-am straduit prea tare sa obtin o omleta ca la carte, impaturita frumos ba, din contra, am amestecat in ele ca la jumari si de-abia cand ouale s-au legat binisor de legume le- am intors usor cu o paleta si pe partea cealalta fara sa ma supar prea tare ca omleta mea nu ramane chiar intreaga. Aproape de final am aruncat deasupra o mana de cascaval ras, sa se topeasca usor. Am decorat cu restul rosiilor cherry feliate si am chemat lumea la masa.

Rezultatul obtinut il puteti vedea in imagine. Cat despre gust? As putea sa mananc asa ceva dimineata, la pranz si seara cateva zile-n sir fara sa ma supar.                        

 

Pofta buna !

Sursa : MyTastyHobby