Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Orez cu legume și piept de pui (la tigaie) – O bunătate – Rețetă ideală pentru o masă rapidă și gustoasă
Ingrediente:
- 350 g piept de pui
- 330 g orez cu bob lung
- 3 ardei
- 3 linguri pastă de roșii
- 1 ceapă
- 400 ml apă
- 2 căței usturoi
- Condimente după gust
Mod de preparare:
1. Pregătiți legumele – curățați și tocați mărunt ceapa, ardeiul cubulețe, curățați și zdrobiți usturoiul.
2. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu puțin ulei. Cand s-a rumenit frumos adaugam usturoiul, boia de ardei si amestecam. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți totul împreună timp de 5 minute.
3. Între timp, tăiați carnea cubulețe și adăugați-le în tigaie. Adăugați condimentele, piureul de roșii și amestecați. Gatiti totul sub capac pentru cateva minute.
4. Spălați bine orezul și apoi adăugați-l în tigaie. Se amestecă bine, se acoperă cu apă și se acoperă cu un capac. Gatiti 10 minute sub capac.
Poftă bună!