Dacă doriți să faceți acasă o rețetă asemănătoare cu budinca de orez, aceasta poate fi de exemplu aceasta, care conține orez, zmeură, brânză de vaci și, de asemenea, smântână.
Ingrediente:
- 450 g branza de vaci
- 70 g smantana
- 1 lingurita de sare
- 100 g zahăr
- vanilie dupa gust
- 3 oua
- 80 g de orez
- zmeura dupa gust
- unt după gust
Mod de preparare:
Dacă v-ați hotărât să pregătiți această rețetă acasă, pregătiți mai întâi ingredientele de care veți avea nevoie. Imediat după aceea, începeți să gătiți și începeți prin a lua ouăle și a separa gălbenușurile de albușuri. Apoi ia un castron adânc și amestecă în el brânza de vaci și gălbenușurile de ou. Odată amestecat, adăugați mai multă smântână care să fie de cel puțin 20%.
Chiar și un începător în bucătărie se poate descurca cu rețeta
După ce puneți smântâna în amestec, puteți continua amestecând totul bine.
Gatiti orezul si amestecati celelalte ingrediente
Imediat după ce ati amestecat totul bine, fierbeți orezul în oală, dar nu adăugați sare. După, lăsați-l să se răcească și, la final, adăugați acest orez fiert la ingredientele amestecate din bol. Adăugați smântână in el și amestecați. Intr-un alt castron batem albusurile spuma cu sare si de indata ce se fac spuma, se adauga pe bucati in amestecul deja creat.
Pregătiți vasul de copt
Pregătește un vas de copt în care vei pune orezul fiert și vei adauga untul. Puteți turna apoi amestecul de branză în formă și neteziți-l cu o spatulă, astfel încât să fie întins uniform peste tot. Pentru a aroma orezul copt și a-l decora frumos, adaugati zmeură . Preîncălziți cuptorul la 190 °C și când ajunge la temperatura dorită, coaceți forma timp de aproximativ 50 până la 60 de minute. După coacere, puteți servi imediat.